CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Soproni Tavaszi Napok  - képek, hangulatok
Jövő heti ajánlóval
   Rideg Sándor: Indul a bakterház
        Március 31-ig még tart a Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozata, amelynek színházi produkcióiról, kiállításairól egyaránt hírt adtunk.
        Ezúttal néhány fotó segítségével idézzük fel a múlt hét néhány emlékezetes előadását.
        Teltházas, sikeres előadás volt a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház  az Indul a bakterház darabja a Petőfi Színházban.
    Mihályfy Sándor 1979-es rendezése neves szereplőgárdája révén ismertté vált történet zalai társulat általi bemutatója bátor vállalkozás volt  mert, amint azt az előadás egy krtikikusa (Szemes Béla) írja: " a közvélemény számára a műfajban etalonnak számító filmfeldolgozás után nem sok lehetőség maradt a mű újszerű megközelítésére."
    Poénokra épített humorral, a bohózat határáig tágított vígjátéki elemekkel, mozgásos jelenetekkel teli előadást láthatott a közönség Sopronban, ahol a társulat együttes játéka sikert hozó volt.. (Fotó: Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház).
Bendegúz: Bogár Gergő/Balla Benjámin; Bakter: Eperjes Károly; Banya: Ecsedi Erzsébet; Patás Wellmann György; Buga Jóska: Farkas Ignác Jászai-díjas; Csámpás Rozi:Köves Dóra; Anya: Mester Edit; Piócás: Szegezdi Róbert; Csendőrök: Ilyés Róbert, Szakály Aurél; Marhakereskedő: Vankó Dániel; Konc bácsi, Suszter: György János; Rendező: Bereményi Géza.

***

Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony
    Arra mindig is figyelt a szervező, hogy lehetőleg minden korosztálynak szóljon a műsorkínálat. Vasárnap a miskolci Csodamalom Bábszínház Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony darabját adta elő. A gyerekközönség a legőszintébb kritikusa bármely produkciónak, ezért a színtéren tapasztalt hangulat alapján (is) sikeres előadást láthattak kicsik és nagyok egyaránt a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.


 

Jövő heti ajánló

    A március 31-ig folytatódó kulturális rendezvénysorozat további alkalmait is ajánjuk olvasóinknak: Március 25-én, kedden a Botafogo Táncegyüttes Latin Tűz produkcióját a Petőfi Színházban, március 27-én a "Világok zenéje" - Marokkó címmel a Chalaban együttes táncházzal és marokkói ízekkel "fűszerezett" koncertjére kerül sor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Kozpontban.
Március 29-én és 30-án, 19 órakor a Vígszínház vendégjátékaként L. Hellmann Rejtett játékok színműve lesz látható a Petőfi Színházban; természetesen a Vasárnapi Muzsika koncertjei is várják a zenerajongókat, a képzőművészetek iránt érdeklődőket, pedig számos rangos tárlat.
A teljes kínálatot keressék a Programajánlónkban, valamint a Pro Kultúra Sopron Kht. honlapján.



2003. március 23., vasárnap 23:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület