CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Több baleset és tűzeset is történt Sopronban a hétvégén. Szombaton délután fél egykor Fertőszentmiklós és Pereszteg között egy szabálytalanul előző Citroen üközött egy szemben, szabályosan közlekedő kisteherautóval. A kisteherautó hölgy vezetője lélekjelenlétének köszönhetően "csak" súlyos sérülések történtek. Vasárnap kora reggel Kópháza és Nagycenk között kisteherautó és terepjáró ütközött össze, mert a kisteherautó sofőrje valószínűleg elaludt a volánnál. A karambolban ketten sérültek meg, könnyebben. A tűzoltóknak is akadt dolguk a hétvégén. Szombaton délután a BMX pályánál égett a száraz fű, este a Korona üzletház pincéjében gyulladt ki a szeméttároló, majd a Hősi Temetőben gyulladt ki az avar. Vasárnap hajnalban Pinnye és Fertőboz között égett a vasútpart, délután pedig a Pihenőkeresztnél lángot kapott mezőgazdasági területhez riasztották a soproni tűzoltókat.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület, a Holland Királyság Mezőgazdasági és természetvédelmi Minisztérium támogatásával, ma megkezdi a Természetbarát-forrás felújítását a Tacsi-árokban. A munka egy hónapig tart. Ezen idő alatt a forrás vizét elvezetik és fogyasztásra sem lesz alkalmas.

A középiskolák európai napjával kezdetét vette a soproni EU-kampány, az önkormányzat felkészítési programja, melynek célja a polgárok objektív tájékoztatása pártpolitikától mentesen. A kampány igyekszik minden korosztályt megcélozni, hogy minden kérdésre válaszolva felelősségteljesen járuljunk az urnákhoz április 12-én.

A Soproni Városüzemeltetési KFT folytatja lomtalanítási akcióját. Ma a Kertesi és Uszoda utcában, a Fűzfa soron és a Bécsi úton helyeznek el konténereket.

Szombaton délután Sopronban tartotta háború-és EU csatlakozás ellenes nagygyűlését a Magyar Igazság és Élet Pártja. A Csurka István által vezetett menetben -amely a Jereván lakótelepről indult és a Fő térre érkezett-, mintegy 100-an vettek részt.

A Vöröskereszt véradásra várja holnap 10.00-től 14.00 óráig a Brau Union Sörgyár és a SOTEX Rt dolgozóit a Sörgyár szociális épületében.

Együttműködési megállapodást írtak alá a rendőrség és a városüzemeltetés felelősei, melynek célja elsősorban a parkolás szabályainak szigorú számonkérése, s ezzel együtt a parkolási kultúra kedvező irányú elmozdulása valamint a közterületi rongálások féken tartása.

Éles lőgyakorlat lesz március 25-én és 26-án 8.00-15.00 között a Harkai katonai lőtéren.

Az Első Fertő-parti Egészségmegőrző Fesztivált rendezik április 5-én és 6-án Ferőbozon. A kiállítással, vásárral, kulturális programokkal tarkított rendezvény központi témája az egészségmegőrzés. A szakmai előadásokra, amelyek elsősorban a masszázs hatékonyságáról és a homeopátiás kezelésekről szólnak, a belépő 300 Ft, mely tombola sorsjegyként is szolgál. A programban ingyenes egészségfelmérés és masszázsbemutatók is szerepelnek.



2003. március 24., hétfő 10:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület