CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Kínkeserves győzelem

EUROLIGA MÉRKŐZÉS:

GYSEV-RINGA - CJM BOURGES 68:67 (34:30, 58:58)


Aki látta a mérkőzést az csak csóválta a fejét. Az egyik szélsőségből a másikba eső színvonal ugyancsak kérdéseket vetett fel. Hogy lehetséges, hogy ez a francia csapat eddig veretlen volt az Euroligában? Valószínűen úgy, hogy sokkal jobban játszott mint Sopronban és a forma ingadozástól egy sztárcsapat sem mentes. Aztán a hazaiak az utóbbi hetek mélyrepülése után hogyan tudták így összeszedni magukat és oroszlánként harcolni. A mutatott forma még nem volt az igazi, de nem ismertek elveszett labdát és töretlen hittel játszották végig a mérkőzést. És ha már itt tartunk, miért nem játszanak minden mérkőzésen ilyen odaadással, miért csak akkor, amikor jelentős elmarasztalások érik őket? A csapat egyik legnagyobb rejtélye Vilipic. Hogyan lehetséges, hogy egy-egy sikeres megoldását olyan rossz megoldások követik, mint ezen a mérkőzésen is, hogy minden labda kiesik a kezéből és nála jóval alacsonyabbak is szerelik. Mi lehet ennek az oka? Erőnléti, technikai, pszichés hiányosságok? Jó lenne kideríteni.

Az egész első félidőt a hibák sorozata jellemezte. Az a csapat vezetett éppen, amelyik abban a szakaszban kevesebb hibát vétett. Izgalmas volt a mérkőzés emiatt, mert hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Eközben feltűnő volt, hogy Poto - aki végig a legmegbízhatóbb hazai játékos volt és a végső győzelmet is neki köszönhetjük - hatalmas energiával küzd és az Ő magasságával az ellenfél palánkja alatt négy lepattanó labdát is megszerzett. Nálam Ő volt a mérkőzés legjobbja. Mandicról is meg kell emlékeznünk, mert az Ő ponterőssége nélkül nehéz lenne a GYSEV-RINGÁnak boldogulnia. Néha beleesett a csapat abba a régi hibába, hogy senki sem merte elvállalni a dobást és bár kétségtelenül nagyon szorosan védekeztek a vendégek, többször a 30 másodperc lejártának a réme fenyegetett. A félidő végére a 4 pontos hazai vezetés jó előjel volt a folytatásra. Az ekkor alkalmazott alakuló zóna is hozzájárult az előny megszerzéséhez, a franciák nem találták az ellenszerét.

Sajnos a második félidő elején hamar elfogyott a soproni előny, ugyanis a lányok három és fél percig nem tudtak kosarat dobni. Szerencsére Donkó ebben az időszakban ponterősnek bizonyult két triplájával és fontos betöréseivel. A befejezés előtt négy és fél perccel 61:52-t mutatott az eredményjelző a GYSEV-RINGA javára. Már azt hittük, hogy megvan a győzelem, de az egyre pontosabban támadó franciák kiegyenlítettek. Ekkorra már Vilipic, Mandic, Hollósy kipontozódtak és támadásainknál a tanácstalanság volt érezhető és a 30 másodperces támadási idő lejártának veszélye mindig jelentkezett. A hosszabbításban a franciák jártak előttünk és mindig sikerrel zárkóztunk fel melléjük. 33 mp-el a befejezés előtt egy kétségbeesett Poto betörésnél ajándék faultot kapott amit értékesített, így az előny a GYSEV-RINGA-nál volt. A vége előtt 3,5 mp-el feldobás volt, amiből a franciák szerezték meg a labdát, de csere centerük elhibázta a ziccer lehetőséget és ezzel nagy örömet okozott a soproni csapatnak és a szurkolóknak.

A mérkőzés jegyzőkönyve: SOPRON: POTO 7/3, Eördögh 22, MANDIC 18/9, Béres 11, Vilipic 9, Cs.: Hollósy 2, DONKÓ 17/6, Radnóty 2. Edző: Saeed Armaghani.

BOURGES: SOUVRE 10/6, Sauret 9/3, MELAIN 15/3, Kotocová 12, Moussard 2, Cs: CONGREAVES 15, Korstine 4, Ilics -.






© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület