CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. szeptember 16., hétfő, Edit napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A XII. Szuperinfó 24 órás Úszónapot rendezik a hétvégén a Lővér Fedett Uszodában. Emiatt az uszoda szombaton 11-ig tart nyitva, vasárnap pedig délután 3 órától lehet a sávokat ismét szabadon igénybe venni. Az Úszónap rendezvényei azonban nyitottak, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

"Soproni Európa Napok'" címmel rendezvénysorozat zajlik városunkban holnaptól vasárnapig. A szabadidős és kulturális programoknak a Fő tér és a Sportcentrumnál felállított rendezvénysátor ad helyet. Fiatalok Fóruma zajlik majd az ösztöndíjakról, diploma honosíttatásról, lehetőségekről a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A soproni és a környék nyugdíjasait várják arra a kerekasztal beszélgetésre, amelynek szintén a Konferencia Központ ad majd helyet.

Az Európa Napok április 12-én folytatódnak: a Pannónia Hotelben a Junior Chamber International tavaszi Konferenciája lesz, a Fő téren pedig programok, majd este tízkor tűzijáték szórakoztatja az egybe gyűlteket.

Lomtalanítás: ma a Kossuth L., Wesselényi, Ősz utcákban & a Kismartoni soron helyeznek el konténereket.

Véradás: ma 8.00-14.00 Víz-és Csatornamű Rt, MSZP Soproni Szervezete, Vas Villa Szakközépiskola dolgozói és ötödévesei adnak vért a Területi Vérellátó Intézetben. Délután16.00-19.00 óra között Sopronkövesd lakóit várják véradásra az általános iskolában.

A Soproni Ászok NB I-es férfi kosár csapata tegnap 1500 néző előtt Székesfehérváron szerepelt s 114:62 arányú vereséget szenvedett.

Elhárult a veszély és Sopronnak várhatóan nem kell visszafizetnie azt a Phare támogatást, amit a város Ipari Parkjának létesítéséhez kapott. A terület több éve üresen áll. Az Európai Unió minden olyan programot szigorúan ellenőriz, amelyet támogat. Sopronban nemrég járt egy bizottság, amely megállapította, a 90-es évek közepén létrehozott Ipari Parkban máig nem működik egyetlen cég sem. Fennállt tehát a veszélye, hogy az EU Phare programjának 600 millió forintot vissza kell fizetni. A város azonban bizakodó, hiszen már öt befektető vásárolt itt telket, és remélhetőleg hamarosan az építkezést is elkezdi. Az elképzelések szerint itt biztosítanak helyet a Soproni Egyetem kutató-fejlesztő munkáihoz, valamint ide kerül a Városüzemeltetési Kft, az Édász, és az Égáz helyi telepe is. Az Európai Unió augusztusban dönt arról, hogy a Phare támogatást megfelelően használták-e fel Sopronban.

Nagy vitát váltott ki a soproni közgyűlésben Perényi László önkormányzati biztosnak, a kórházról készített jelentése. A biztos leszögezte, hogy túlzott volt a kórház rekonstrukciója, a szükségesnél jóval nagyobb fekvőbeteg-ellátó kapacitás jött létre. A műtéti kapacitás olyan szintet ért el, amely az egész megye, sőt az egész régió számára elégséges. Az intézmény adósságállományáért Perényi László, jelentésében a kórház előző vezetését teszi felelőssé.

A Doborjáni Ferenc Speciális Szakiskola Országos Tanulmányi versenyt rendez a hasonló intézményben tanuló fiatalok számára április 4-5-én varrómunkás és faipari szakmákban. A versenyek helyszíne, amelyen 33 szakiskolás vesz részt az ország minden részéből, a soproni Manninger-ház.

Kedd este gyermektragédia történt az egyik Sopron környéki bányatónál. A bányatavak, az új téglagyár és az ipari park közelében elhagyatott helyen fekszenek, mélységük helyenként eléri a négy métert. Este nyolc óra tájékán még ott játszott három tíz év körüli gyermek, akik közül az egyik beleesett a tóba. 11 éves társa a segítségére sietett, de a vízből kijönni már egyikük sem tudott. A 11 éves fiú 8 éves öccse egy közeli házhoz futott, hogy segítséget kérjen, az ott lakók azonnal hívták a mentőket és a tűzoltókat. Éjjel 11-kor már csak a két holttestet tudták a vízből kiemelni.

A szárazság és a szeles idő miatt egyre többször kell a soproni tűzoltóknak kisebb-nagyobb tüzekhez kivonulniuk. Szombaton délelőtt a sintérháznál lévő kiskertek egyikében avart, hulladékot, száraz füvet égettek. A tűz átterjedt a szomszédos területekre is. Mivel az égetést nem kellő elővigyázatossággal végezték, a kiérkező tűzoltók helyszíni bírsággal sújtották a kert tulajdonosát. Szakemberek szerint a többi esetben is emberi figyelmetlenség a tüzek okozója. Kérnek mindenkit, hogy a meggyújtott avart ne hagyják felügyelet nélkül, mert a legtöbb esetben nyaralókat és természetvédelmi területeket is veszélyeztettek a lángok.

Megszűnik a kötelező tüdőszűrés Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyékben. Ennek oka, hogy a Nyugat-Dunántúli régióban elenyésző a TBC-s megbetegedések száma. A szűrésen való részvétel azonban mindenképpen ajánlott, hiszen több olyan betegség is létezik, amely tüdőröntgennel felfedezhető. A szűrővizsgálatot javasolják a dohányosoknak és a 40 év felettieknek is.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület, a Holland Királyság Mezőgazdasági és természetvédelmi Minisztérium támogatásával megkezdték a Természetbarát-forrás felújítását a Tacsi-árokban. A munka kb. egy hónapig tart. Ezen Idő alatt a forrás vizét elvezetik és fogyasztásra sem lesz alkalmas.



2003. április 03., csütörtök 12:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület