CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

8-10 milliós rendezvény 400 résztvevővel

Határ Bál júniusban

    - Tekintettel a jószomszédságon és a kölcsönös érdekeken alapuló határmenti együttműködés jelentőségére, Magyarország Európai Unióba való belépésére, valamint a rendezvény hiánypótló voltára való figyelemmel rendezik meg 2003. június 21-én a Határ Bált Sopronban - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Hungária Serházban Walter Dezső, Sopron polgármestere, Kránitz László, országgyűlési képviselő és Pataki Péter a D'accord 2000 Rendezvényszervező Iroda vezetője tartott.
 

Kránitz László, Walter Dezső, Pataki Péter

    A mintegy 8-10 milliós költségvetésű rendezvény Sopron város Polgármesteri Hivatala, és osztrák határmenti települések együttműködésében valósul meg.
    A Határ Bál, amelyet hagyományteremtő szándékkal hívnak életre, a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban lesz, ahol a szervezők négyszáz résztvevőre számítanak, akiknek a régi idők báli hangulatát ígérik.
    A rendezvény – amely fővédnökének Göncz Árpád, volt köztársasági elnököt szeretnék felkérni – bevételének egy részét a Soproni Egészségügyi Alapítvány javára ajánlják fel a szervezők, akik a szponzorok között kiemelt figyelmet szenteltek a Bank Burgenland, sajtótájékoztatón is megjelent képviselőjének; Thomas Radil a nyár közepén Sopronban nyíló Sopron Bank Rt. igazgatóságának elnöke a cége nevében szintén az együttműködés fontosságáról szólt. 

    A szervezők a rendezvény célcsoportjaként a határ két oldalán élő vállalkozói és értelmiségi réteget jelölték meg. A belépőjegyek tízezer forintba kerülnek majd; azok, akik a díszvacsorán nem kívánnak résztvenni négyezer forintos un. sétálójeggyel vehetnek részt a táncos mulatságon, illetve kapnak majd lehetőséget az éjféli étkezésen való részvételre.
 

    A sajtótájékoztatón résztvevők hangsúlyozták: a rendezvény, amely Magyarország európai uniós csatlakozásának "határán van" nyomatékosítani kívánja a jó osztrák magyar kapcsolatokat.
- Sopron idegenforgalma, kulturális életének, a határokon átnyúló kapcsolatok erősítésében való jövőbeli szerepét, amely Sopron régióközponttá válásában is fontos lehet, szintén hangsúlyozták a sajtótájékoztatót tartók.
T.É.



2003. április 05., szombat 11:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület