CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. február 7., kedd, Tódor, Rómeó napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

22. Közép-Európai Nemzetközi Ásványbörze

 Dinoszaurusz láblenyomat, dinoszaurusz-tojás, Mongólia, pálmafalenyomat, ásványok, kőzetek - Vajon, miért nagyobb a külföldiek érdeklődése?

    Több mint nyolc ország, körülbelül négyszáz kiállítója találkozott Sopronban a 22. alkalommal megrendezett Közép-Európai Nemzetközi Pannónia Ásványbörzén.

    A rangos nemzetközi esemény szervezője dr. Molnár Pál kérdésünkre elmondta: az ásványbörzének  több mint kétezer látogatója volt. A különlegességeket kereső gyűjtők, a szakemberek, az ásványok, kőzetek és kövületek iránt érdeklődők, a Gyermek- és Ifjúsági Központ földszinti épületrészében kedvükre válogathattak a változatos formájú, színű, nagyságú felhozatalban, valamint a megszámlálhatatlan használati tárgy, ékszerek árusítóinak standjain, amelyek  a szenvedélyes természetvizsgálók és -barátok, szakemberek, valamint gyűjtők rendezvényeit mindig is kísérik.

Az idei börze egyik különlegessége: egy dinoszaurusz láblenyomata

    Dr. Molnár Pál a maga, valamint a rendezvénynek helyet adó Gyermek- és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója, Sógor Ferenc nevében is kijelentette: megmagyarázhatatlannak tartják azt, hogy az ásványbörze résztvevőinek, látogatóinak kétharmada külföldről érkezik. Pedig, az eseménynek rangja, neve sajtóvisszhangja van belföldön is; iskoláknak, egyetemre is eljut a híre.

A kiállított dinoszaurosz-tojás

    A soproni 22. Közép-Európai Nemzetközi Pannónia Ásványbörzén, a hagyományokhoz híven kuriózumok is bemutatásra kerültek: egy kiállított dinoszaurusz (Komlosaurus) láblenyomatot (Pécs-Vasas), egy dinoszaurusz tojást (Sain-Saind, Mongólia), és egy pálmafalenyomatot (Pécs-Vasas) mutattak be a szervezők ez alkalommal a soproni közönségnek.

    S hogy a huszonkettedik alkalommal is létrejöhetett a rendezvény, az a résztvevők és a látogatók természetszeretetének köszönhető, annak a tiszteletnek és kíváncsi érdeklődésnek, amellyel az igaz természetbarátok a föld alatt található kincsek felé fordulnak.
 
T.É.

Kapcsolódó cikk:
Sopronban a magyar ásványcsoda
 2003. április 13., vasárnap 19:36


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület