CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Táncvarázs a Gyermek- és Ifjúsági Központban

1982 óta április 29-én ünneplik Magyarországon a Tánc Világnapját.

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban 69 csoport működik, amelyeknek több mint a fele – ahogyan a ház ügyvezető igazgatója fogalmaz: "mozgásos" – ezért természetes, hogy a Tánc Világnapjáról nem feledkeznek meg; idén a jeles napot immár negyedik alkalommal rendezték meg. Sógor Ferenc igazgató külön kiemelte azt is, hogy ezúttal a társas- és modern táncokat művelők "ünnepelnek", a Gyermek- és Ifjúsági Központban a néptánc-csoportnak külön ünnepe van.
Tizenhárom csoport, a város tánc-csoportjainak  “krémje” mutatkozott be a mai ünnepi előadáson, közöttük olyanok is, akik nem az ifjúsági központban gyakorolnak, valamint a színes és gazdag kínálat között különlegességnek számított az a Budapesten élő brazilokból álló csoport (Grupo Capoeira Brasil), akik Németh József táncpedagógus, meghívását elfogadva jöttek el Sopronba.
A résztvevők közül a Jazz Dance Academy Táncegyesület, a Mozgás Ritmus Lendület Club csoportjai, a városi Mazsorett csoport, a Zoltán Erika Művészeti csoport valamint a World Dance a Gyermek- és Ifjúsági Központban működik; az intézményen kívülről érkezett a Soproni Torna Klub Aerobic szakosztályának csoportja, a Primavera tánccsoport, a Plaza Fittness - Sportdance Company csoportja, a La Salsa csoport, a Pirouette Táncstúdió is, amely több mint három éve kezdte meg tevékenységét.
A mai nap előadásai azt bizonyítják, hogy a mozgás a kicsiknél és a nagyoknál egyaránt fontos, a négy-ötéveseknél éppúgy mint a középiskolás és idősebb korosztálynál.
A Tánc Világnapján közel kétszáz szereplő vett részt a mai programon a Gyermek- és Ifjúsági Központban, amely alkalomnál alig van megfelelőbb arra, hogy a házban működő néptánc-csoport közeljövőbeli fellépéséről is szót ejtsünk: rövidesen a Soproni Ünnepi Hetek alkalmával mutatkoznak be a néptáncosok Sopron közönségének.



2003. április 29., kedd 23:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület