CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Vízi határátkelő a Fertő parton- Forgalmi rend változás- MDF-klub- Soproni borok sikere- Osztrák és magyar felsőoktatási vezetők tanácskozása

Vízi határátkelő a Fertő parton A Fertő tavi vízi határátkelő ünnepélyes megnyitójára kerül sor 2003. május 1-én, 15 órától. A megnyitón résztvesz a Határőrség, a Vám- és Pénzügyőrség, a belügyminisztérium képviselője, valamint résztvesznek az osztrák Gendarmerie és Belügyminisztérium képviselői is. A Fertő parti települések polgármesterei szintén meghívót kaptak az eseményre, amelynek előzménye a tény, hogy a Fertő Tó Kft. saját beruházásában építette meg az új kikötő víziállását, amely a 2003-as szezontól a schengeni csatlakozásig ad otthont a magyar és az osztrák határellenőrző szerveknek. A hely különlegessége, hogy bár kormánykötelezettséget teljesít, mégis magánberuházásban valósult meg. Segítségével egyszerre két határátkelő – egy vízi és egy parti kerékpáros – problámája oldódik meg.
Az új épület az üdülőterület főmólójának végén található, ahol minden, a határon átkelő vitorlásnak, sétahajónak meg kell állnia, legalább határellenőrzésre. A vízi átkelő megvalósítói bíznak abban, hogy nem a formaságok elintézésének helyén túl, forgalmas vízi bázissá válik a kikötő, amely információt adhat a hazánkba érkezőknek a Fertő-táj világörökség látnivalóiról és értékeiről is.

Kapcsolódó cikkek:
A Fertőrákosi Sétahajó- és Yachtkikötő születése

Vízi határátkelő Fertőrákos és Mörbisch között

Forgalmi rend változás A május elsejei Lővér Kempingben tartandó majális miatt április 30. 14 órától május 4-én, vasárnap 24 óráig ideiglenes útlezárásokra és forgalomátszervezésekre kerül sor. Ez idő alatt az Egeredi út- Harkai út Lővér körút felé vezető útvonala egyirányú lesz, melynek mindkét oldalán a félkerekes parkolás is megengedett lesz.A kempinghez vezető úton, az Egeredi út felől – a célforgalom kivételével – tilos a behajtás, a Kőszegi úton, a korábbi gyakorlatnak megfelelően nem lehet megállni.

MDF-klub Újabb rendezvényére hívja az MDF-klub azokat a soproniakat – nem MDF-tagokat is – , akik a közélet, a kultúra, a társadalom aktuális kérdéseiről való kötetlen beszélgetéseken, eszmecseréken szeretnének résztvenni. A rendezvény, amelynek helyszíne a Széchenyi-palota földszinti MDF-irodahelyisége (Széchenyi tér 2.), május 2-án, pénteken, 18 órára várja az érdeklődőket. Az MDF-klub májusi rendezvényének meghívott vendége Dr. Molnár Ágnes, a polgári Összefogás önkormányzati képviselője.

Soproni borok sikere A Vincellér Ház két bora – az 1999-es Zenit és a 2000-es évjáratú Kékfrankos – is aranyérmet nyert az Országos Szövetkezeti Borverseny megmérettetésén, amelyen az ország legnevesebb borvidékeinek több mint 270 bora indult. A Luka-pincészet 2000-es évjáratú Cabernet Sauvignon-ja szintén aranyérmes lett az országos borversenyen.

Osztrák és magyar felsőoktatási vezetők Sopronban A Nyugat-Magyarországi Egyetemen tanácskozott tegnap a Magyar Rektori Konferencia, amely fogadta az Osztrák Rektori Konferencia küldöttségét is. A magyar és oszták felsőoktatás intézményeinek vezetői a tanácskozáson elhangzott beszámolók, tájékoztatások mellett közös osztrák-magyar programok kidolgozásának szükségességét is hangsúlyozták.



2003. április 30., szerda 10:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület