CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A szervezők örvendetesnek tartják, hogy a kiállítók 30 százaléka gyártó cég

Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár Sopron, 2003. május 1-4.

    Megnyitotta kapuit a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár, amelyet tematikája szerint, az előző évek gyakorlatához hasonlóan, változatlanul  "Otthon-szakkiállításnak", valamint általános lakossági vásárnak szánnak a szervezők, bár kétségtelen, hogy a folyamatosan változó piaci körülmények, gazdasági helyzet, lakossági igények szerint a vásár jellege és kínálata is folyamatosan átalakulóban van, amely folyamatot az 1990-ben alakult Program Kft., amely 1988 óta foglalkoznak kiállítás szervezéssel eddig is érzékelt. Bizonyára sokan emlékeznek a híres CAROUSEL vásárra, mely Magyarországon először teremtett lehetőséget arra, hogy vásári keretek között közvetlen értékesítési lehetőséget adott a "vasfüggöny másik oldalán lévő kereskedőknek.
    A CAROSUEL-t a Lővér Expo követte, majd a Tavaszi Vásár. Az általános vásárok nemcsak itthon, hanem nemzetközi viszonylatban is hanyatlásnak indultak. Okát hosszú lenne elemezni, a lényeg az, hogy megújulás szükséges ezen a területen. is.
    Sopron kereskedő és idegenforgalmi város volt mindig, tényt, amit a vásár szervezői a névváltoztatásnál is igyekeztek az idén figyelembe venni, amikor az idei vásárnak a Kereskedelmi és Ipari Vásár nevet választották.
    A kiállítás helyszíne a Sopron Plaza 3000 négyzetméteres kiállítási csarnoka, amely mellett egy 1300 négyzetméteres sátor, (amelyben autókat helyeztek el), illetve, a – 80 százalékban fedett – szabadtéri kiállítási hely.

    Több bútorgyártó és kereskedő hozta el termékeit Sopronba, nyílászárókból is gazdag a választék; az érdeklődők fűtéstechnikát bemutató cégek, valmint különféle lakberendezési és ajándéktárgyat bemutató, árusító kiállítók termékeit is megtalálják a vásáron.
    A szervezők örvendetesnek tartják, hogy a kiállítók 30 százaléka gyártó cég.
    A rendezvény fő támogatója az Országos Takarékszövetkezeti Szövetsége a Lövő és Vidéke, a Pereszteg és Vidéke és a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezetek.
    Az idei 125 céget képviselő 100 kiállító lakóhely szerinti megoszlása: 36 százalékuk Sopront, 42 százalékuk a Dunántúlt kéviseli. A kiállítók 10 százaléka érkezett Budapestről, illetve 10 százaléka Kelet-Magyarországról. A termékekkel megjelenteknek mindösszesen 2 százaléka külföldi.
    Újdonság az is, hogy a szervezők egy tárgyalósarok kialakításával a kiállítás területén tanácsadói fórumnak adnak helyet, amelyen a helyi vállalkozóknak és a kiállítóknak ajánlottak fel üzletkötésre alkalmas tárgyalási helyszínt, ahol a kiállítók termékeiket is bemutathatják, illetve szolgáltatásaikról adhatnak bővebb tájékoztatást akár egyszerre több érdeklődő számára. A már előzetesen bejeltett témák között szerepel a korszerű fűtéstechnika, víztisztító rendszerek, burkolóanyagok, garázskapuk biztonsági rendszere, pénzintézeti szolgáltatások, stb. A napi programokról a helyszínen kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

    A mai nap során osztották ki a vásárdíjakat: 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányza díját Kovács Árpád lakatosmester vehette át Ivanics Ferenc alelnökől

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának vásárdíját Wilfing Ferenc adta át Zentai Péter cserépkályha és kandalló készítőnek.

A Major Elektron Kft. nyerte el Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara vásárdíját, amelyet Gréczi József általános alelnök adott át.
A Sopron és Vidéke Ipartestület vásárdíját Károlyi Gyula elnök adta át a Takács árnyékolástechnika Kft képviselőjének.

A szervező  Program Kft.vásárdíját idén az In.fra Haus Kft. korszerű biztonsági rendszerek bemutatásáért nyerte el. A díjat Horváth Péter ügyvezető adta át.

A Lövő és Vidéke, Pereszteg és Vidéke, Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezetek által felajánlott  különdíjat  a bemutatott színvonalas lakókocsikért
a SOPTEL Kft. kapta, a díjat Rózsa Lászlóné a  Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet képviselője adta át.

    A szervezők az idén szintén újdonságnak szánták azt, hogy a kiállítás mellett majális várja a szórakozni vágyókat, sörsátorral, a megszokottaktől eltérő, bátrabbaknak is való játékokkal.

    A kiállítás május 4-ig lesz nyitva, naponta 10-19 óra között, de a sörsátor a vásári kiállító részek bezárta után is üzemel, ahol még este 10 órakor is sztárművészek lépnek fel.

A vásár Sopron Plaza és környékén található területe a 14. számú autóbusszal közelíthető meg. A helyszínen parkoló is üzemel, a felnőtt belépőjegyek 300, a kedvezményes jegyek 150 forintba kerülnek.
Sz.T.



2003. május 02., péntek 23:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület