CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Horvát est a Desiderium kultúrcsoporttal- Vasárnapi Muzsika: Vendég a Fidelissima- Erdélyi Ház - marosvásárhelyi művész tárlata- Bányászati Múzeum: Építészeti táj Burgenland

Horvát est a Desiderium kultúrcsoporttal A Soproni Horvát Kissebbségi Önkormányzat, a Soproni Horvát Kulturális Egyeslet és a Kópházi Horvát Egyesület szervezésében a Hungária Serházban (Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ) május 10-én, szombaton, 20.00 órakor horvát estre kerül sor. Az est vendégei a zágrábi Desiderium kultúrcsoport. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre, amelyre a vacsorát is tartalmazó belépőjegy ára 1200 Ft. Asztalfoglalás a 99-517-550-es telefonszámon.

Vasárnapi Muzsika: vendég a Fidelissima 2003. május 11-én, 17 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a soproni Fidelissima Vegyeskar Arany János vezényletével és Keménczy Antal zongoraművész közreműködésével a francia impresszionizmushoz kapcsolódó kompozíciókat ad elő.
Műsoron:
Maurice Ravel: Jeux d’eau
Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin: X. szonáta, op. 70
Liszt Ferenc: Gnomenreigen (Manók tánca) – koncertetűd (1862/63)
Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine, op. 11
  Ave verum corpus, op. 65 Nr. 1
Francis Poulenc: Quatre petites prieres de Saint François d’Assise
  (Assisi Szt. Ferenc négy imája c. sorozatból) Nr. 1, Nr. 3
Belépőjegy: 500 Ft

Erdélyi Ház - marosvásárhelyi művész tárlata 2003. május 11-én,  vasárnap, 17.00 órakor a soproni Erdélyi Házban (Fövényverem u. 15.) Dániel Lajos marosvásárhelyi festőművész kiállítása nyílik. A kiállítást megnyitja: Tóth Éva, a cyberpress.sopron.hu felelős szerkesztője. A tárlat megtekinthető: május 24-ig, munkanapokon 10-15 óráig.

Építészeti táj Burgenland A Központi Bányászati Múzeumban megnyílt a Építészeti Táj Burgenland című kiállítás. A megnyitón jelen volt Peter Nemeth Kismarton (Eisenstadt) polgármestere és Kalmár István, Sopron alpolgármestere. A tárlatot Klaus-Jürgen Bauer, az Architektur Raum Burgenland elnöke nyitotta meg, szakmai méltatást Dr. Winkler Gábor egyetemi tanszékvezető tanár mondottt. A kiállítás alapvető célja, hogy a határon átnyuló eszmecsere megteremtése mellett, korunk minőségi építészetének értékeiről és lehetőségeiről is számot adjon, a burgenlandi kortárs építészeti alkotásokon keresztül A Connection Sopron és az Architekturraum Burgenland közös szervezésében megvalósult tárlat anyagát a közeljövőben részletesen is bemutatjuk.
 



2003. május 10., szombat 00:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület