CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Gyermekvédelem az Európai Unióban

Három napon át tart a IV. Soproni Gyermekvédelmi Konferencia

    Negyedik alkalommal rendezik meg Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Intézményei azt a háromnapos gyermekvédelmi konferenciát, amelyen csaknem százhúsz fő részvételével kerül sor a szakterület aktuális kérdéseinek megvitatására, a konferencia címeként is meghirdetett, Magyarországi gyermekvédelem az Európai Unió kapujában témakörben.

Sütő Teréz a Polgármesteri Hivatal Szociális irodájának vezetője

    A Pannónia Med Hotel Európa-termében tartott nyitónap ünnepélyes köszöntőit követően – amelyet Szabó Sándorné az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium államtitkára, Kalmár István alpolgármester és Sütő Teréz, a Polgármesteri Hivatal Soproni Szociális Iroda vezetője tartott – elkezdődött a szakmai munka, amelynek keretében a tegnap Dr. Katonáné dr. Pehr Erika az EU szociálpolitikájáról, valamint a mai nap folyamán Dr. Horváth Antal az ügyvéd és gyámhatóság kapcsolatáról a vagyonos kiskorúak és a gondnokoltak ügyében, Dr. Varga Gábor pszichiáter, osztályvezető főorvos Fogyatékosság, magatartászavar, demencia, elmebetegség, cselekvőképesség és gondnokság címmel tartott előadást.

Dr. Varga Gábor a győri  Petz Aladár megyei kórház pszichiátere

    A mai délután folyamán pedig, Tengerdi Antal a Győr-Moson-Sopron Megyei Módszertani gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének moderálásával a gyermekvédelmi rendszer szereplői és kapcsolatrendszerük témáját érintő, soproni szakemberek bevonásával megvalósuló beszélgetésre került sor.

    A rendezvény harmadik napján, szerdán ausztriai tanulmányúton szerezhetnek tapasztalatot a gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek arról, hogy egy EU-s országban hogyan történik az elmélet gyakorlatban való alkalmazása. Két – Bécs 19. kerületében egy fiú-, a huszadik kerületben pedig egy leány – krízisotthont látogatnak meg a konferencia résztvevői.

    Sütő Teréz a rendezvényen elhangzottakról elmondta: Magyarországon a szociálpolitika EU-konform jogszabályok mentén működik. Gyakorlati tennivalóként egy gyermekotthon létesítésének szükségességét említette. Természetesen az uniós szociálpolitika többterületet fed le a foglalkoztatáspolitikától a gyermekvédelemig, a szociálpolitikusok legfőbb dolga a családot alkalmassá tenni arra, hogy abból minél kevesebb gyermek kerüljön ki, illetve megelőző munkával figyelni az esetleges gyermeket érintő veszélyforrások megjelenésére, és tenni azok hatékony megszüntetése érdekében.

T.É.2003. május 13., kedd 23:08


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület