CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Jogász Vándorgyűlés - miniszteri részvétellel- Horvát nyelvtanfolyam- Ma politika, holnap történelem- Közműtársulati közgyűlés- Kiállítás a Rákóczi-szabadságharc 300. évfordulójára Budapesten

A Magyar Jogászegylet Tizenkilencedik Jogász Vándorgyűlése - miniszteri részvétellel Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter részvételével kezdi meg munkáját a május 15-én megrendezésre kerülő Magyar Jogászegylet Tizenkilencedik Jogász Vándorgyűlése Sopronban
Információink szerint  a belügyminiszter asszonyt a soproni városházán fogadja Kalmár István alpolgármester. A város vezetőivel, valamint az MSZP és SZDSZ frakcióvezetőivel való találkozót követően, Lamperth Mónika látogatást tesz a városi rendőrkapitánysághoz, ahol Szabadfi Árpád r. ezredes, megyei főkapitány, dr. Boros Gábor r.őrnagy, városi kapitány fogadja, és ahol a továbbiakban a megyei és a városi rendőri vezetőkkel is találkozik.
 
Horvát nyelvtanfolyam indul A Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat és a Soproni Horvátok Kulturális Egyesülete gyermekeknek és felnőtteknek horvát nyeltanfolyamot indít. A jelentkezőket május 14-én 15.30 órától a Ferenczy János u. 2. szám alatti irodában várják.

Ma politika, holnap történelem  2003. május 15-én, csütörtökön, 18:00 órakor Ma politika, holnap történelem címmel Ungváry Zsolt, a Magyar Demokrata újságírója tart előadást a Széchenyi-palotában (Széchenyi tér 2. MTESZ díszterem). A rendezvényt a Jobbszél Olvasóinak Soproni Baráti Köre szervezte.

Közműtársulati közgyűlés 2003. május 14-én, szerdán, 18:00 és 20.00 óra között a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.; Tel: 99/ 511-200)  közműtársulati közgyűlésre kerül sor.  

Kiállítás a Rákóczi-szabadságharc 300. évfordulójára Budapesten
A II. Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc 300. évfordulója alkalmából Nemzetünkért összefogván... címmel nyílt emlékkiállítás kedden a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A Nemzetünkért összefogván... című tárlat célja a Rákócziak és a szabadságharc bemutatása a legfrissebb kutatások tükrében. A múzeum kupola- és dísztermében berendezett kiállításon az egykor az ország leggazdagabb főnemesének számító II. Rákóczi Ferenc személyes tárgyai, festmények, a Rákóczi család történetét bemutató dokumentumokat is megismerhetnek a látogatók.
Az augusztus 31-ig látogatható kiállítás része a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által a Rákóczi-szabadságharc 300. évfordulójára szervezett emlékévnek. A Magyar Nemzeti Bank az évforduló alkalmából 5 ezer forint értékű ezüst emlékérmét bocsátott ki. Az emlékérméből, amelyet Gáti Gábor szobrászművész tervezett, 6 ezer darab készült, s névértékén vásárolható meg a jegybank épületében.
II. Rákóczi Ferenc - az aranydukátot is számítva - immár 9. alkalommal szerepel magyar pénznemen. Az elmúlt több mint 80 év során koronán, pengőn, forinton egyaránt visszaidézték alakját. (MTI nyomán)



2003. május 13., kedd 23:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület