CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

JCI Díj: Kategóriák - a részvétel módja

2003 JCI Legjobb Üzleti Terv Pályázat
Versenykiírás

A Junior Chamber Magyarország meghirdeti a 2003. évi JCI legjobb Üzleti Terv Verseny hazai fordulóját. A versenyt világszinten harmadik alkalommal rendezünk meg. A verseny kiemelt célja a vállalkozói kézség fejlesztése a tagok, fiatal vállalkozók és a közösségek számára.

A JCI (Junior Chamber International)- a világ legnagyobb vezetői készség fejlesztő szervezete, melyet 1944-ben alapítottak az Egyesült Államokban.
Jelenleg több mint 110 nemzet 6.000 helyi szervezetében mintegy kétszázezer taggal és több millió volt taggal rendelkezik.

A Junior Chamber Magyarország (http://www.juniorchamber.hu), a Junior Chamber International (http://www.jci.cc) magyarországi szervezete, lehetőséget biztosít fiatal üzletemberek és értelmiségiek számára vezetői képességük és kapcsolatrendszerük fejlesztéséhez, hogy együttesen jobbá tegyék környezetüket és a világot.

A Legjobb Üzleti Verseny keretében két kategóriát különböztetünk meg:

"Üzleti" kategória, ahol profit-orientált üzleti vállalkozások terveit várjuk és "Szociális vállalkozás" kategória, ahol non-profit vállalkozások üzleti terveit várjuk.
A részvétel feltétele: A versenyben részt vehet minden 40 év alatti vállalkozó szellemű fiatal. A versenyen való részvételnek nem feltétele a Junior Chamber Magyarország szervezetének tagsága.
Jelentkezni a JC Magyarország lenti címén vagy az AIESEC irodákban lehet.

A részvétel módja: Minden résztvevőnek három dokumentumot kell benyújtania a jelentkezéshez: egy Jelentkezési Lapot, egy Vezetői Összefoglalót, és egy
Üzleti tervet, mely egy üzleti vállalkozás létrehozását vagy egy pozitív változást megcélzó/törekvő társadalmi tevékenység tervét tartalmazza, ami lehet meglévő, tervezett vagy kitalált.

A jelentkezés csak mindhárom dokumentum együttes benyújtásával érvényes. A jelentkezéseket és az üzleti terveket elektronikus formában, 2003. június
30-ig várjuk az uzletiterv@juniorchamber.hu címre.

A jelentkezéshez kérjük töltse ki a mellékelt jelentkezési lapot, megjelölve azon a részvételi kategóriát, az üzleti vállalkozás vagy társadalmi tevékenység nevét és a résztvevő(k)re vonatkozó adatokat, melyet bizalmasan kezelünk.

A pályázatokat magyar nyelven kérjük benyújtani, azonban a kategória győzteseknek angol nyelven is el kell készíteni ahhoz, hogy a nemzetközi versenyen indulhasson.

A Vezetői összefoglaló: A vezetői összefoglaló egy olyan 1-2 oldalas dokumentum, mely átfogóan bemutatja a vállalkozás vízióját, az üzleti vállalkozás, illetve projekt céljait és koncepcióját, a megcélzott ügyfélszegmenst, illetve a kedvezményezettek körét, a piaci versenyképességét, az árbevétel és profit elvárásokat. Nem kell tartalmaznia a részletes üzleti tervet, azonban rövid áttekintést kell adnia a pályázat főbb elemeiről és részeiről.

Az Üzleti terv terjedelme nem lehet több mint 25 oldal. Az Üzleti terv mutassa be a vállalkozás vagy üzleti terv alapötletét, induló lépéseit, a lehetséges beruházóknak a cégstruktúrára vonatkozó elképzelést, a vállalkozás céljait és a jövőbeni terveket. Az üzleti tervnek részét kell, hogy képezze a költségvetés, célközönség elemzés, marketing terv, források részletes bemutatása.

Az Üzleti tervek elbírálása: A zsűri mindkét kategóriában hirdet győztest.
Az elbírálás szempontjai a következők: a JCI ideológiájának való megfelelés, az üzleti terv kreativitásra, minőségre vonatkozói jellemzői, valamint a kezdeményezésnek pozitív változás elérésében való közreműködése.

A verseny hazai fordulójának eredményhirdetésére Gála keretében 2003. szeptember 27-én kerül sor. A hazai forduló győzteseinek lehetősége nyílik a JCI nemzetközi fordulóján való részvételre.

JCI Díj: Két döntőst és egy győztest hirdetnek mindkét kategóriában. A döntősök és a győztesek díszplakettet kapnak a JCI Világkonferenciáján.
Mindkét kategória győztese (kategóriánként 1-1 fő) részesül továbbá az alábbi díjakban:

Ingyenes repülőjegy a Koppenhágai JCI Világkonferenciára, mely 2003. novemberében kerül megrendezésre.
Teljes ellátás szállodai elhelyezéssel a Konferencia teljes ideje alatt (5 nap).
Ingyenes részvétel a Konferencián.
5,000 US$ készpénzben a vállalkozás támogatására.
Az Üzleti Versennyel kapcsolatos bővebb információért kérjük, hívja Bársony Ágnes a 06-70-331-0314-es számon, vagy írjon uzletiterv@juniorchamber.hu e-mail címre.



2003. május 14., szerda 00:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület