CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Diákok nyári kerékpártúrája- Könyvbemutatók a Levéltárban- Divat: Nőknek, férfiaknak!- Érettségi kémiából és latinból- 85 éves a Hadtörténeti Intézet és Múzeum- I. világháborús képes album

Diákok nyári kerékpártúrája A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és a Szent György Plébánia közös szervezésében tizenkettedik alkalommal indul útjára a soproni fiatalok nyári kerékpártúrája.
A csapat július 12-én indul Jákra, majd Zalalövő, Nagykanizsa, Szigetvár, Pécs érintésével Siklós a végső, kitűzött úticél.
A hagyományos kerékpártúra fő célja, hogy a szociálisan hátrányosabb körülmények között élő fiataloknak is tartalmas, kulturált üdülési lehetőséget biztosítson, az ország műemléki és kulturális értékeinek megismertetésével együtt.

Könyvbemutatók a Soproni Levéltárban Három könyv bemutatójára kerül sor a soproni Levéltár könyvtártermében, 2003. május 15-én, csütörtökön, 14.30 órakor. A város térben és időben című könyvet dr. Bariska István, a kőszegi levéltár igazgatója ajánlja az olvasóknak, a Kincseink című – a nagysikerű Tárgyak Sopron 725 éves történelméből rendezett kiállítás anyagát bemutató – kiadványt Bircher Erzsébet múzeumigazgató ismerteti. Turbuly Éva a szerzője a  Sopron vármegye közgyűlési jegyzőkönyveinek regesztái (1595-1608) című kiadványnak, amelyet dr. Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója ajánl a soproni olvasóknak.

Nőknek, férfiaknak! : divattanácsadás 2003. május 16-án, pénteken, 14:00 órakor Nőknek, férfiaknak! Bucsuházy Piroska divattervező és stílustanácsadó tanfolyama. Téma: Az évszaktípusnak megfelelő smink és kiegészítők. Részvételi díj: 5.000 Ft/fő Helye: Gyermek- és Ifjúsági Központ, Sopron, Ady E. u. 10.

Csütörtökön a diákok kémiából és latinból érettségiznek  Ma fizika és rajz volt A középiskolák nappali tagozatán ma fizika, rajz és műalkotások elemzése vizsgák során adtak számot tudásukról az érettségizők. Csütörtökön a diákok kémiából és latinból érettségiznek. A latin vizsgákra május 15-én 556-an jelentkeztek. Angol vizsga lesz május 16-án, erre 36 ezer 226-an készülnek. A német május 22-én lesz 27 ezer 335 végzőssel. Ezen a napon olaszból is vizsgáznak 874-en. Franciára május 23-án 1802-en, spanyolra szintén 23-án 326-an jelentkeztek. (Educatio Press)

85 éves a Hadtörténeti Intézet és Múzeum A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén ünnepli alapításának 85. évfordulóját. A hadimúzeum alapítójára emlékezve a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Hadimúzeum Alapítvány, valamint az Aggházy család 2003. május 15-én csütörtökön 14 órai kezdettel a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Díszudvarán emlékünnepséget rendez.
Az emlékünnepségen ökumenikus egyházi szertartás keretében az elhunyt katonák emlékére lélekharang-avatás lesz.
Emlékbeszédet mond: Dr. Holló József, vezérőrnagy a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója, vitéz Aggházy Kamil m. kir. ezredes munkásságát méltatja:
Dr. Lugosi József ezredes, a Hadtörténeti Múzeum igazgatója. Az emlékünnepség zárásaként felavatják Gulácsy-Horváth Zsolt v. Aggházy Kamil m. kir. ezredest ábrázoló szobrát. (Educatio Press)

I. világháborús képes album  Hadtörténeti Intézet és Múzeum könyvbemutatót rendez május 16-án. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Scolar kiadó május 16-án, 11.00 órakor rendezi Balla Tibor hadtörténész "Szarajevó, Doberdó, Trianon.
Magyarország I. világháborús képes albuma" című kötetének bemutatóját. A könyvbemutató helyszíne: Hadtörténeti Intézet és Múzeum Díszterme (II. emelet) 1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4. A megjelenteket köszönti: Dr. Holló József, vezérőrnagy, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója, a kötetet bemutatja: Dr. Pollmann Ferenc, hadtörténész. (Educatio Press)



2003. május 14., szerda 23:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület