CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A Trigonal - Olaszországban

    Utolsó, tervezett helyszínén, az olaszországi Tarcentoban is megnyitotta kapuit a Trigonal háromhelyszínes képzőművészeti kiállítás. Az eseményen, amelyen Sopron város küldöttsége is résztvett, az időközben a tárlat anyagából elkészült – színes borítójú, ugyanakkor az alkotások fekete-fehér reprodukcióit tartalmazó – katalógus is bemutatásra került.
    A vándorkiállításon – amelyet a bécsújhelyi (Wiener Neustadt), valamint a soproni közönség már látott – nyolc osztrák, nyolc olasz, és nyolc magyar képzőművész munkáit állítják ki.

Soproniak az olaszországi  Tarcentoban

    A tárlaton Sopront: Sz. Egyed Emma, Sulyok Gabriella, Kovács Gombos Gábor, Gáspárdy Tibor, Mészáros György, Kovács György, Soltra E. Tamás, Giczy János képviselik.

    "Tarcento, Wiener Neustadt, Sopron alkotóinak közös bemutatója a művészeti műfajok sajátos terében kínál lehetőséget világaink összevetésére. Találkozásunk a valós és szellemi távolságok áthidalásának egy lehetséges példája.

    A közelmúlt társadalmi-szellemi mozgásai eredményeként közvetlen testközelből élhetjük át a kultúraváltás sajátos mechanizmusait. A felszín különböző minőségű, sokszor egymásnak ellentmondó jelenségei mögött a múlt összefüggései is új értelmet nyernek. A külső folyamatok új és új szakmai válaszok sorát indukálja. Csak bizonyos szempontból van rálátásunk a dolgokra, igazságunk legtöbbször részleges.
    Munkánk során nemcsak mű és befogadó, hanem mű és mű között is folyamatos a párbeszéd. A kiállítás így a szándék artikulált megfogalmazásának a próbaköve.
    A kollektív tárlat a kollektív szellem lenyomata. Itt a művek rezonanciatere egymásba ér, jelezvén, hogy közös történeteink különböző szempontokból megrajzolt képeinek összegezése teremti meg azt a formai metaforát, melyben az ember önmagára ismer." (Mészáros György)

A megnyitón közreműködött a Varga Gábor  Jazz Trió

A katalógus szerint az olaszországi Tarcentoban – a Wiener Neustadter Künstlervereinigung, a Pro Kultúra Kht. Sopron, és az arT100 Tarcento –  közös, hármas szervezésben létrejött kiállítás május 25-ig látogatható.

Kapcsolódó cikkek:

 Trigonal - képzőművészeti háromszög - beszámoló a bécsújhelyi tárlatról

Trigonal a képzőművészeti háromszög kiállítása Sopronban



2003. május 14., szerda 23:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület