CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopronban járt a belügyminiszter- Bánfalvi akvarellek a Templomos Napok előtt- Ma politika, holnap történelem- Környezetismereti verseny- Felvételt hirdet a Magyar Táncművészeti Főiskola

Sopronban járt a belügyminiszter Lamperth Mónika belügyminiszter Sopronban találkozott Sopron két alpolgármesterével, jegyzőjével, valamint az önkormányzat képviselőtestületének MSZP és SZDSZ frakcióinak vezetőivel. Soproni programján a miniszter asszony látogatást tett a soproni okmányirodában és rendőrkapitányságon is.

Amint azt Lamperth Mónika miniszter a soproni okmányirodában tett látogatását követően nyilatkozta, a helyszínen látottak és tapasztaltak alapján jó benyomása alakult ki a soproni okmányirodában végzett munkáról és az ottani körülményekről. Ottjártakor sem sorbanállók nem voltak, az ügyintézés előtti várakozási idő sem volt hosszú.

A soproni programja során Lamperth Mónika megtartotta a Magyar Jogászegylet Tizenkilencedik Jogász Vándorgyűlése Hotel Sziesztában rendezett nyitóelőadását.
Kapcsolódó cikk: A Magyar Jogászegylet Tizenkilencedik Jogász Vándorgyűlése Sopronban

Bánfalvi akvarellek
Bánfalván, a Templomos Napok első rendezvényeként nyílik meg Giczy János festőművész akvarellkiállítása május 16-án, pénteken 18 órakor a bánfalvi fiókkönyvtárban. (Bánfalvi út 180.)
A tárlat június 4-ig látogatható, hétfőn, szerdán, és pénteken 10-12, valamint 15-17.30 között.

Ma politika, holnap történelem címmel tartott előadást Ungváry Zsolt, a Magyar Demokrata újságírója a soproni Széchenyi palotában. A Jobbszél Olvasóinak Soproni Baráti Köre szervezésében létrejött rendezvényen mintegy 120 hallgató előtt fejtette ki az előadó a sajtó, a közélet, a jelenkori politika aktuális kérdéseivel kapcsolatos véleményét, hangsúlyozva, valamint irodalmi-történelmi példákkal illusztrálva, hogy a jelen politika irányította történéseiből, csak az igazán értékes marad meg a nemzet történelmi emlékezetében.  A rendezvényt követően a többkötetes újságíró könyveit dedikálta.

Környezetismereti verseny A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában környezetismereti és környezetvédelmi tanulmányi versenyt rendeznek 2003. május 16-án, 14 órakor. A versenyre a város és környéke 3 - 4. osztályos diákjait várják.

Felvételt hirdet a Magyar Táncművészeti Főiskola
A Magyar Táncművészeti Főiskola felvételt hirdet a 2003/2004-es tanévre balettművész szakon.
A Főiskola feladata magas fokú szakmai felkészültségű és széles körű általános műveltséggel rendelkező hivatásos táncművészek képzése.
Azoknak a fiúknak és lányoknak a jelentkezését várják, akik a 2002/2003-as tanévben fejezik be az általános iskola 3., vagy 4. osztályát.
A felvett növendékek a szakmai képzés mellett a főiskola gimnáziumában folytatják tanulmányaikat. Vidékieknek kollégiumi elhelyezés biztosítanak.
Jelentkezési határidő: 2003. május 31.
Személyesen: hétköznap 10.00 – 18.00 óra között a Magyar Táncművészeti Főiskola szakmai oktatási épületében
Cím: 1145 Budapest, Columbus utca 87.
Írásban: Magyar Táncművészeti Főiskola, 1372 Budapest, Pf. 439
Telefon/Fax: 06-1-273-2784
A felvételi vizsga időpontja: 2003. június 12-13-14.
 
 
 



2003. május 15., csütörtök 23:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület