CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


GySEV hosszú távú vasút-korszerűsítési és fejlesztési tervei alaposan átrajzolhatják régiónk - középpontjában Sopron - gazdasági fejlődését, arculatát. A várossal azonban eddig senki sem egyeztetett - mondta Kuslits Tibor főépítész. Az elképzeléseket a közelmúltban ismertette a vasúttársaság vezetése, A hét-tizenöt év alatt megvalósuló koncepció "kulcsvárosa" Sopron, hiszen a Bécsből induló fejlesztés itt fordul keleti, illetve déli irányba. A város személy- és teherpályaudvara eddig is a GySEV legfontosabb csomópontja volt. A tervek szerint Sopron belterületén háromvágányú pályaszakaszt (2,2 kilométer) építenek, külön szintű kereszteződésekkel, a lakóterületek környezetében átfogó zaj- és rezgésvédelmi berendezésekkel.

Egészségügyi nyílt napot tartanak május 26-án a VasVilla aulájában. Többek között, Sopron egészségügyi koncepciójának megalkotásában várják a soproniak észrevételeit. Ennek egyik legfontosabb célja a lakosság halálozási arányának csökkentése. A program tartalmazza a betegségmegelőzési és egészségvédő akcióterveket is, amelyek a különböző korosztályok hatékony felvilágosítását szolgálják.

A kistelepülések polgármesterei felháborítónak tartják, hogy a Magyar Posta Rt. a kistelepülési posták bezárásának kérdésében nem kezeli partnerként a községek vezetőit. Egybehangzóan nyilatkozott erről három Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülés polgármestere. A megyében több mint hatvan olyan község van, ahol 600-nál kevesebb ember él. A megyei közgyűlés elnöke szerint a kisposták felszámolása rontja az életkörülményeket a kisfalvakban.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak holnap, május 21-én és 29-én 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca kereszteződésében.



2003. május 19., hétfő 14:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület