CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Közmeghallgatás a megyeházán, Rotary-hétvége, Trianon-emlékünnep, Savaria Nyári Egyetem


Fontos napok Szombathelyen


Mint azt a http://www.cyberpress.hu/article.php?id=7189 linken elérhető cikkben már hírül adtam, holnap, május 22-én nyit, és 25-éig tart nyitva a TAVASZI VÁSÁR a szombathelyi Haladás VSE-pályán, s a vásáron belül "A ház" címmel Építőipari és Lakberendezési Szakvásárt is megrendezik.

Időben, a Vas Népe mai számában tette közzé a felhívást Vas Megye Közgyűlésének elnöke, Markó Péter egy május 30-i eseményről. A közgyűlés a legközelebbi, 2003. május 30-án (pénteken) 10 órakor kezdődő ülésén Szombathelyen, a Berzsenyi tér 1. szám alatti megyeházán közmeghallgatás keretében tárgyalja "A helyközi autóbusz-közlekedés alakulása a megyében, különös tekintettel a kistelepülések helyzetére" című napirendet.

Tíz esztendős a Szombathelyi Rotary Club. Az egyesület május 23-án a Bartók Teremben köszönti vendégeit, majd ünnepi hangverseny veszi kezdetét. Fellépnek az egyesület által alapított Kiss Sándor-díj eddigi győztesei. A jubileumi program részeként május 24-én, szombaton az Új-Ebergényi Kastélyszállóban (az egyesület törzshelye) sportesemények és kulturális rendezvények követik egymást, ismert fellépőkkel.

A trianoni békediktátum aláírásának 83. évfordulójára emlékezik az Éhen Gyula Kör és a Kálvária Templom Közössége június 4-én 17 órakor a templom előtti Szent István-szobornál. A Himnusz után dr. Kahler Frigyes, az ismert történész eleveníti fel az aláírás körülményeit és tragikus következményeit. Az első világháborús hősi emlékmű megkoszorúzása után a Szózat következik, végül szentmise zárja a megemlékezést. Az immáron hagyományossá vált eseményre várják a város közönségét.

A Savaria Nyári Egyetem tanácsa május 27-én tartja összejövetelét a megyei TIT-székházban. Az augusztus 4-9. között megtartandó rendezvény előkészületeiről Meggyesi Tamás elnök és Pungor János igazgató tájékoztat. A 36. kurzus az átmenet építészetével foglalkozik. Rangos az előadók névsora, a hagyományokhoz híven a város és a megye vezetője ad fogadást a vendégek tiszteletére - érkeznek majd a Kárpátaljáról és a Vajdaságból is.

A hírek forrása a Vas Népe 2003. május 21. szerdai száma.

Új-Ebergényi Kastélyszálló

A kép forrása: http://www.timartourist.hu/vasszecseny.html

Sebők Lili



2003. május 21., szerda 15:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület