CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


2003. május 31-e szombat. Legalábbis szerintem...


Részleges napfogyatkozás


Ismerősöm felhívta a figyelmemet, hogy jövő szombaton részleges napfogyatkozás lesz. Gyorsan rákerestem a neten, de lehet, hogy ez volt a gond, hogy nem itt kellett volna, mert (bár ez nem a reklám helye) én a Hírkereső nevű helyen kerestem... Találtam mindjárt három linket.

http://ma.hu/page/cikk/ae/0/41512/1

http://ma.hu/page/cikk/ae/0/41628/1

http://fn.hu/cikk.php?cid=60255&id=3

Az elsővel, szerintem, nincsen semmi baj. (Ám - főleg a továbbiak ismeretében - lehet, hogy csak figyelmetlen voltam...) A vicc az, hogy az első és a második egy nap eltéréssel ugyanazon a webhelyen található... ám a másodiktól már az ember hátán kicsit feláll a szőr. Nem egyetlen alkalommal fordul elő a cikkben, hogy vasárnap, vasárnap. A dátum május 31!! Nézzék meg Önök is, én is megnéztem, hátha nekik van igazuk... Május 31-e SZOMBAT.

De aztán ott van a harmadik link, azaz egy harmadik cikk. A helyesírási hibát, miszerint a "harmincegyedikén" számmal leírva esetében nem kell a kötőjel elé pontot tenni, söpörjük is le az asztalról, végül is biztosan nincs korrektor a lapnál. De az, hogy a harmadik bekezdésben ezt olvasom: "Emiatt nagyon jó rálátás kell az északnyugati horizontra" - az igazán meglepett. Nem mindig szoktam "hajnalban" kelni, de mostanában többször is megesett - és "furcsa módon" a Nap az évmilliós hagyományok szerint egyik napon is, amikor láttam, másik napon is, amikor láttam, NEM észak-nyugati irányban dugta föl a szép piros homlokocskáját! Ráadásul a következő mondatban már keletről van szó. Hm. És megintcsak HM!!!

A problemák sora még nem ért azonban véget. Nézem - forrás: Élet és Tudomány, s ez linkként szerepel ( http://www.eletestudomany.hu/ ), tehát rákattintva kikötök az Élet és Tudomány oldalán. Nézem. A címoldalon lévő cikkek között nem láttam a napfogyatkozásosat... Nem baj, gondoltam, ott a "Kereső" link, rákattintok, bejön. Beírom: napfogyatkozás. Válasz: "Method Not Allowed The requested method POST is not allowed for the URL /kereses.htm. Apache/1.3.9 Server at www.eletestudomany.hu Port 80" Hát... erre is azt mondom: HM!! De nagyon nagy betűkkel. Főleg, hogy kipróbáltam azon egyszerű szóval is a keresést, hogy "Hold", mert, gondoltam, hátha pont a napfogyatkozás nincs benne a keresőben... De sajnos, igaz az üzenet, mert erre is ugyanazt kaptam: "Method Not Allowed The requested method POST is not allowed for the URL /kereses.htm. Apache/1.3.9 Server at www.eletestudomany.hu Port 80"

Pedig igazán szívesen megnéztem volna, vajon az Élet és Tudományban is északnyugati oldalról szólnak-e... mert ennyi blődség után erősen elkapott a kötözködhetnék. Amúgy: jó Napnézést, Kedves Olvasóim! Javaslom a következő linket:

http://polaris.mcse.hu/honap_temaja/2003/200305/

Az alábbi kép is innen származik.


A fogyatkozás fázisai Budapestről nézve

Sebők Lili



2003. május 23., péntek 20:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület