CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Castanea: Milyen biztonságosak a fák?- Nyitva a szabadtéri strand- Hársfa Művészeti Fesztivál Nagycenken- Bakterház-könyvbemutató

Milyen biztonságosak a fák? A Castanea Környezetvédelmi Egyesület szervezésében Németh György fasebész tart előadást Milyen biztonságosak a fák? címmel május 26-án, hétfőn, 17 órakor, a MTESZ-székházban.

Nyitva a szabadtéri strand Hétvégén kinyitott a Lövér Uszoda szabadtéri strandja, amely naponta 8-20 óra között várja vendégeit. A pénztár 19 órakor zár.

Hársfa Művészeti Fesztivál Nagycenken Egymás jobb megismerésének céljával rendezték meg hétvégén Nagycenken a környék magyar és nemzetiségi népi együtteseinek fesztiválját. A Czenki Hársfa Néptáncegyüttes szervezésében az eseményen bemutatkozott a fertőhomoki és a kópházi horvát tamburazenekar, a fertőhomoki tánccsoport, valamint a sopronkövesdi Kövirózsa Néptáncegyüttes.

Bakterház - könyvbemutató  A Közlekedéstudományi Egyesület soproni területi szervezete 2003. május 27-én 15.00 órakor a GySEV soproni igazgatóságának I. emeletén lévő tanácstermében könyvbemutatót szervez.
Bemutatásra kerül Lovas Gyula: Bakterház című könyve. Ez a vasutak pályaőri szolgálatának történeti kialakulását, a vasútüzemben betöltött szerepét ismerteti, záró részében pedig a kömyékbeli vasútvonalak őrházait mutatja be. A szerző éveken keresztül gyűjtötte anyagot, s azt most diaképek vetítésével, hangképek bejátszásával, egykori pályaőrök, vagy gyerekeik visszaemlékezéseivel színesítve tárja a bemutató közönsége elé.
A Bakterház c. könyv a MÁV Vezérigazgatóság segítségével kerülhetett az olvasóközönség elé.
A könyv korlátozott számban a helyszínen, illetve később a vasútállomásnál lévő könyvesboltban is vásárolható lesz. A könyvbemutató elsősorban a vasút belső világa iránt érdeklődőknek szól, de a bakterházakban kialakult, csak a közelmúltban eltűnt életforma felé figyelőknek is érdekes ismereteket nyújt.



2003. május 26., hétfő 00:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület