CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Vonatpótló autóbusok és más aktualitások

Hírek március 31.
Vonatpótló autóbuszok és más aktualitások


Vonatpótló autóbuszok. Pályaépítési munkák miatt a soproni és a nagycenki vasútállomások között március 31-én 07.20 órától április 2-án 18.30 óráig folyamatosan vonatpótló autóbuszok szállítják a személyszállító vonatok utasait. Hasonlóképpen lesz április 3-6-ig is. A vonatpótló járatok a soproni állomásról indulnak, korábban, mint ahogy az az eredeti menetrendben szerepel.

A kar dékánja. Dr. Gidai Erzsébet intézetigazgató egyetemi tanárt választotta meg a soproni székhelyű Nyugat- magyarországi Egyetem Közgazdasági Karának tanácsa a kar dékánjává.

Gershwin-est lesz ma (péntek) 19 órától a Magyar Művelődés Házában. A hangversenyen közreműködik Fellegi Ádám (zongora), Mária Repková (szoprán), Frantisek Balún (bariton) és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, Dárdai Árpád vezényletével.

Tranta Julianna festőművész kiállítását Vargha Zsuzsa újságíró nyitja meg szombaton délután öt órakor a Plaza Galériában. A műsorban közreműködik: T. Horváth József előadóművész.

Pege Quartet-koncert várja a Kas Színházban szombat este nyolc órától a blues, rock és swing műfaj kedvelőit.

Boros Zoltán grafikus és Udvarnoki András festőművész tárlatának megnyitója lesz ma 14 órától az Erdészeti Múzeumban. A kiállítást Kőhalmy Tamás intézetigazgató nyitja meg. Az alkotások április 25-ig, szerda kivételével naponta 10-13 óráig látogathatók.

Anton Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című, különös dramaturgiájú darabja látható vasárnap 20 órától a Kas Színházban. A darab szereplői: Gyabronka József, Horváth Lajos Ottó, és Honti György.

Bach egyházi zenéjének csúcsa: a h-moll mise címmel tart előadást Kamp Salamon szombaton délelőtt fél tizenegytől a Széchenyi István Városi Könyvtárban.

A Homeopátiás házipatika összeállításáról Nagy Annamária tart előadást, április 5-én 17 órától a Gyermek- és Ifjúsági Központban.

A Madárfészek Klub április 4-ei rendezvényén 21 órától a Muslinca Band játszik.

Kapuvár. A növényvédelem aktuális feladatairól hallhatnak előadást az érdeklődők április 4-én 19 órától a Rábaközi Művelődési központban. Április 6-án délután fél négytől a hansági vasút történetéről Lovas Gyula vasúttörténész diavetítős előadása lesz.

Akik szeretik a verseket és azokat szívesen elmondanák hallgatóság előtt is, április 1-ig adhatják be jelentkezésüket a költészet napjára a győri József Attila Művelődési Házban. A rendezvényen a jelentkezők indulhatnak külföldi vagy hazai költő művével, de akár saját alkotással is. További információ a 412-740-es telefonszámon kapható.

A székely-magyar rovásírás címmel tart előadást dr. Vékony Gábor az Eötvös Lóránd Tudományegyetem régészeti tanszékének docense április 6-án, csütörtökön a MTESZ székházban. A Scarbantia Szabadegyetem által szervezett program 18 órakor kezdődik.

Válogatta: Takács Judit



2000. március 30., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület