CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szerdán ülésezik a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács- Megalakult a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ülésezik 2003. május 28-án, szerdán, Győrben, a Megyeháza Dísztermében.
Az ülés napirendjén – többek között – a következő témák szerepelnek: Beszámoló az előző tanácsülés óta eltelt időszak eseményeiről (Előterjesztő: Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-dunántúli RFT elnöke), Tájékoztatás a Regionális Felkészülési Program (RPP) megvalósításáról (Előterjesztő: Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli RFÜ ügyvezetője), Tájékoztatás a Nemzeti Fejlesztési Terv aktuális tervezési és egyeztetési folyamatáról (Előterjesztő: Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli RFÜ ügyvezetője),  Tájékoztatás a "Térség- és településfelzárkóztatási Célelőirányzat" regionális pályázatról (Előterjesztő: Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-dunántúli RFT elnöke), A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. felkészülése a Regionális Operatív Program közreműködő szervezeti feladatainak ellátására (    Előterjesztő: Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli RFÜ ügyvezetője),  A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2003. évi költségvetésének módosítása (Előterjesztő: Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-dunántúli RFT elnöke),  Tájékoztatás a KSH kistérségi felülvizsgálatáról (Előterjesztő: Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli RFÜ ügyvezetője),  Tájékoztatás az Eurégió West/Nyugat-Pannónia féléves működéséről (Előterjesztő: Markó Péter, a Nyugat-Pannónia Eurégió elnöke), A projektfejlesztés 2003. évi kiemelt támogatási formái: Európai Pályázatelőkészítő Alap, MATRA, Térségi Konzultációs Napok, (Előterjesztő: Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli RFÜ ügyvezetője), Tájékoztatás a közigazgatási reform előkészítésének és a területfejlesztési törvény módosításának folyamatáról (Előterjesztő: Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-dunántúli RFT elnöke), A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. 2002. évi közhasznúsági jelentésének elfogadása (Előterjesztő: Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli RFÜ ügyvezetője), A Phare "Tükörprogram" 2001. évi programjában támogatott projektek záró beszámolójának elfogadása (Előterjesztő: Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-dunántúli RFT elnöke),  Tájékoztatás a Regionális Fejlesztési és Képzési Stratégiáról (Előterjesztő: Turbók Arnold Bertalan, Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága, igazgató), A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Felügyelő Bizottsága tagjainak megválasztása (Előterjesztő: Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-dunántúli RFT elnöke).

Megalakult a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége Öt nyugat-dunántúli kamara – a soproni, a nagykanizsai, a Győr-Moson-Sopron megyei, a Vas, valamint a Zala megyei regionális kamarai szövetséget alakított.
Az EU-csatlakozásra való felkészülés jegyében valü együttműködés intenzitásának és hatékonyságának növelése érdekében megkötött együttműködési megállapodás a térségek gazdasági érdekeinek érvényesítését tűzte ki célul, az állápontok összehangolásával egyidejűleg. A megállapodás ugyanakkor a kamarák partneri rendszerének meghatározására is kitér, amely szerint a szövetségre lépett szervezetek a térségben működő területfejlesztési tanácsokkal, a Sapard Hivatallal, a felsőoktatási intézményekkel,  idegenforgalmi bizottságokkal, a határmenti kamarákkal egyaránt partneri viszonyra és kapcsolatokra törekednek. Az öt kamarai elnök – Farkas Imre (Zala megye), Horváth Vilmos (Sopron), Kovács Antal (Nagykanizsa), Kovács Vince (Vas megye) –, vezetésével működő szervezet fontosnak tartja a közös érdekeket szolgáló lobbitevékenységet, a tagjaik EU-s pályázati forrásokhoz való juttatását, szakmai vásárokon való megjelenésük összehangolt szervezését.
 
 



2003. május 26., hétfő 14:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület