CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Fuvarozók, magyar nyelv, szupersztár és Harley Davidson


Uniós normák


Fuvarozók

A közeljövő feladatairól és jogszabályi változásairól is szó esett azon a pénteki regionális fórumon, amelyet a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete (NIT-Hungary) Vas megyei irodája szervezett tagjainak. Dittel Gábor, az országos szervezet főtitkára hangsúlyozta: a magyar fuvarozók többsége már most teljesíteni tudná a szakmához jutás európai uniós feltételeit. Szólt a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az Ipartestület között született megállapodásról az integrációs tájékoztatás és felkészítés témájában. Az érdekeltek figyelmébe ajánlotta a NIT-Hungary honlapját, amelyen kétnaponta friss információk találhatók.

Európai kitekintésében beszámolt arról, hogy Németországban a 12 tonna feletti teherjárművekre ez év szeptember elsejétől bevezetik az úthasználati díjat. Az ellenőrzésre olyan műholdas rendszert alkalmaznak majd, amelyet Dittel Gábor szerint még a legleleményesebb vállalkozók sem tudnak majd kijátszani. A rendszer működését 3500 terminál szolgálja majd, az úthasználati díj hitelkártyával és készpénzzel egyaránt fizethető lesz.

Hasonló hír: 2004. január elsejétől a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járműveknek - beleértve az autóbuszokat is - Ausztriában is úthasználati díjat kell majd fizetni.

http://www.micrologica.com/

Magyar nyelv

Január elsejétől lépett hatályba a gazdasági reklámok és az üzletfeliratok, továbbá az egyes közérdekű közlemények magyar nyelvű közzétételéről szóló törvény, melynek lényege: a hazai újságokban, rádió- és televízióműsorokban, az óriásplakátokon, középületeken, valamint a tömegközlekedési eszközökön idegen nyelvű reklámok és tájékoztató feliratok csak úgy jelenhetnek meg, ha a szöveg - ugyanakkora méretben - magyar nyelven is szerepel. A vasi fogyasztóvédelmi felügyelők a közelmúltbeli ellenőrzés során óriásplakátok és hirdetőtáblák esetében három esetben állapítottak meg kifogást.

http://www.wellpress.hu/

Szupersztár

Szerdán, május huszonnyolcadikán a szombathelyi Művelődési és Sportházban 19 órakor kezdődik a Jézis Krisztus Szupersztár című rockopera a budapesti Picoló Színház előadásában.

http://www.csongrad-megye.hu/

Harley Davidson

A hétvége három napján Szombathelyen többször is láthattunk (időnként) szirénázó, kék fényét használó rendőrautó, ezt követő két rendőrmotoros felvezetésével, valamint szintén kékfényes rendőrautó zárásával hosszú motoros menetet. A csillogó kétkerekűek a Harley Davidsonok családjába tartoztak. Városunkban rendezték meg a Harley Davidson-tulajdonosok országos, háromnapos baráti találkozóját. A Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Zalaegerszeg motorosait összefogó West Hungary Chapter 15 tagja hívta meg az ország Harley Davidsonosait Szombathelyre találkozóra. A negyven motorost pénteken dr. Ipkovich György polgármester is köszöntötte, s reményét fejezte ki, hogy a találkozóból tradíció lesz.

www.fairviewc.ab.ca/

Sebők Lili



2003. május 26., hétfő 15:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület