CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Eltérő tantervű iskolák megyei kulturális bemutatója

    Nem is olyan régen a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulóinak munkáiból nyílt kiállításon adtak számot a soproni iskola tanulói a kézműves szakkörökön egy év alatt tanultakról. A szépség iránti szeretet és érzékenység az  a szakkörökön a többi, előadó-műfajt művelők – az előadók, táncosok, színjátszók, zenészek – munkáját is jellemzik.
 

Társastánc a kozmutzások előadásában 

    Öt iskola diákjainak, pedagógusainak részvételével tizedik alkalommal rendezték meg az eltérő tantervű iskolák megyei kulturális bemutatóját Sopronban a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.
 

Az egyik díjazott hangszeres népdalcsokor

    A szóló ének, énekkar, hangszeres zene, népi gyermekjáték, társastánc, aerobic, néptánc, bábozás, színjáték kategóriákban közel 150 gyermek mutatta be azt, amit egy évi munkával az irodalmi, a zenei, a néptánc-szakkörökön tanult.
 

A csornai Arany János Iskola énekes-táncos csapata
A Kozmutza Flóra Iskola néptáncosai népi gyermekjátékot mutatnak be. 
A Doborjáni Ferenc Iskola táncosai

    Dr. Magas Lászlóné, a szervező iskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola igazgatója elmondta, a siker, a szereplés teremtette ünnepnapok mellett a tanulóknak rendkívül fontos a produkciókra való, kitartó munkát igénylő felkészülés időszaka. Év közben, amíg mások játszanak, vagy szórakoznak, addig a szakkörökön komoly munka folyik, amelynek az eredménye a közös fesztiválon mutatkozik meg, a mosolygós arcokon a színpadon és a nézőtéren egyaránt.

    A rendezvényt Szabó Miklós, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki kiemelte: a kultúra területén bemutatott produkcióikkal az eltérő tantervű iskolák tanulói mindig is tehetségükről és rendkívüli képességeikről adtak számot. Szabó Miklós munkájukért köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, pedagógusoknak, szakkörvezetőknek.
 

Ütős hangszerek összhangja: a Doborjáni Iskola csoportja mini-koncertet adott

    ,,Amit odaadsz az a tied, amit magadnak tartasz, az elveszett..." mottó jegyében zajló kulturális fesztivál újabb örömnapja volt a csornai Arany János, a soproni Doborján Ferenc, a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás, a győri Radó Tibor, valamint a szervező, Kozmutza Flóra Általános Iskoláknak, amelyeknek felkészítő tanárai és vezetői egyaránt büszkék lehetnek tanítványaikra.

    A különböző kategóriákban az iskolák között vetélkedés is folyt. Az ének-zene tagozatban a Kozmutza Iskola első helyzett lett, a zsűri különdíját a csornai Arany János Iskola produkciója nyerte el. A mozgás-kategóriában a Doborjáni Iskola néptáncosai végeztek az első helyen, különdíjat pedig, a a győri radó Iskola aerobic-bemutatója kapta. A színjátszók kategóriájában a Radó Tibor Általános Iskola végzett az első helyen, a különdíjat a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Iskola bábosainak ítélte a zsűri, amely még nagyon sok dicséretet osztott ki az igazán színvonalas produkciók létrehozóinak.

T.É.



2003. május 28., szerda 20:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület