CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Közgyűlés- A kórháztörvény ellen- Tisztújítás a Fidesz-MPSZ helyi szervezeténél- Ágfalva: Családi Nap- Horvát műsor Kópházán- Segítség a bajban: 40 millió forintot különített el a megye

Közgyűlés A májusi közgyűlés után csütörtök délután rendkívüli ülésen járult hozzá Sopron képviselő-testülete dr. Koltai Miklósné jegyző más munkakörbe helyezéséhez. A jegyzői állást megpályáztatják. Koltai Miklósné dr. távollétében, de hozzájárulásával nyílt ülésen tárgyalta a jegyzőkérdést tegnap délután a testület. A közszolgálati jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése miatt összehívott rendkívüli közgyűlésen a hivatalos verziót ismertették. Az előterjesztésből kiderült: „mindkét fél érdekében felmerült okokból" folytattak tárgyalásokat a jegyzővel.
A május havi közgyűlés több napirendi pont között a kórház finanszírozási előlegfelvételéről, a város intézményeinek 15 évre szóló energetikai fűtéskorszerűsítéséről, Sopronért-díjak adományozásáról, a Fáy-iskolában bevezetésre kerülő új szakképzésről, közterületek névadásáról döntött a Közgyűlés, amelyen a kórházi önkormányzati biztos beszámolójának megvitatására is sor került.
Sopronért-díjjal kiemelkedő gyógyszerészi munkásságáért Horváth Dénes, zenei munkásságáért Maros Ernő, a magyar bajnokságben elért helyezéséért a Soproni Postás női kosárlabda csapat tagjainak szavazott meg a képviselőtestület. (Kisalföld-cyberpress).
Kapcsolódó anyag: Május havi közgyűlés naporendi pontjai

A kórháztörvény ellen Több mint hétszázan írták alá az MDF soproni szervezete tegnap szervezett akciója során a tervezett "kórháztörvény" ellen tiltakozó ívet. A Széchenyi téren a kezdeményezést támogatók a közpénzen működtetett egészségügyi intézmények nyereség érdekelt formában történő működését lehetővé tévő törvényjavaslat (T/2702) ellen, valamint az ellen tiltakoznak, hogy a közpénzen fenntartott egészségügyi intézmények működtetésében, és/vagy tulajdonlásában gyógyszer-, illetve orvosi műszer-gyártók és forgalmazók részt vegyenek.

Tisztújítás a Fidesz-MPSZ helyi szervezeténél A Fidesz-MPSZ soproni szervezetee tisztújító gyűlésén az egyedülei jelöltet, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselőt, a megyei közgyűlés alelnökét választották meg a soproni szervezet elnökévé. Alelnökök: Ifj. Dr. Arzsin Miklós, Kovács Ferenc, Rádonyi László, Szarka László.

Ágfalva: Családi Nap Kilenvedik alkalommal rendezik meg Ágfalván a Napsugár Óvoda családi napját. 2003. május 31-én, szombaton, 15 órakor kezdődik a rendezvényen, amelyen valamikori és jelenlegi tagjaival együtt ad műsort az óvoda néptánccsoporttja. Az egész napos program során pónilovaglás, bográcsgulyásfőzés,bábszínház mellett, színes szabadtéri programok várják a látogatókat.

 Horvát műsor Kópházán A bécsi "Kolo Slavuj" horvát népiegyüttes lép fel Kópházán május 31-én, szombaton, 20.00 órakor a kópházi műveődési házban. A kultúrcsoport burgenlandi horvát énekeket, táncokat mutat be, amelyet baráti találkozó követ.


Segítség a bajban Az elmúlt napokban lezúdult hatalmas mennyiségű csapadék komoly károkat okozott számos Győr-Moson-Sopron megyei
településen. A néhol özönvízszerű égi áldás közutakban, átjáróhidakban, árkokban tett komoly károkat.
Az érintett települések jelezték, hogy az önkormányzati vagyonukban keletkezett veszteségeik miatt, kárenyhítésért a Megyei Területfejlesztési Tanácshoz (MTT) fordulnak. A Tanácshoz sorra érkeznek a segítségkérő levelek.
Dr. Szakács Imre a Megyei Közgyűlés és egyben a MTT elnöke elmondta, hogy folyamatos a kapcsolattartás és az egyeztetés a károkat szenvedett településekkel. A Megyei Területfejlesztési Tanács és Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a helyszínen tájékozódtak a károkról.
"A MTT 2003-ban 40 millió forintot különített el a váratlan, az önkormányzati feladatokat érintő természeti és más katasztrófából eredő - vis maior - károk enyhítésére"- tájékoztatott Szakács Imre.
A településeknek az elszenvedett károk jelzésén túl konkrét dokumentumokkal (szakvélemények, költségvetés) alátámasztott tényleges támogatási kérelmet kell a MTT-hoz benyújtaniuk. A dokumentumok már készülnek.
P.Z.



2003. május 30., péntek 12:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület