CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

MÁV-menetrend-változás- Gyermeknap a GyIK-ban- 'Görög szigetek és Velence kőrajzokban'- Érettségi szakmunkásoknak- AMI: nyilvános diplomavédés- Új szak a Széchenyi István Egyetemen

MÁV-menetrend-változás 2003.június 1-jével, a MÁV menetrendjében változások lépnek életbe. Ezzel egyidőben a GYSEV Rt. Sopron – Szombathelyi vonalának menetrendjében is lesznek kisebb módosítások .
A változások a Harka és Pereszteg állomásokra, illetve onnan közlekedő utasokat érinti. Az utaslétszám csökkenése  miatt  az eddiginél kevesebb vonat áll meg a fenti állomásokon.
A vonatok ezen túlmenően régi menetrendjük szerint közlekednek.
Az utasokat kérjük, hogy utazás előtt tájékozódjanak a menetrendről ! Az iInformáció telefonszáma Sopronban: 99-517-212.

Gyermeknap a GyIK-ban   2003. június 1-én,  9-12 óráig  Játszóház várja a gyermekeket a Gyermek- és Ifjúsági Központban, ahol arcfestés, papírhajtogatás, levegőre szilárduló gyurmázás; bőr tárgyak készítése között választhatnak a résztvevők, 200 Ft-os részvételi díj ellenében.
9-15 óráig próbálható ki az óriási ugráló vár, a csúszda, 10 órától a Tini Színi Tanoda bemutatja a Dzsungel könyve című zenés darabot. 11- 13 óráig: Játékos ügyességi versenyekben – aszfaltrajz-verseny, zsákbafutás, lufiborotválás, lángosevő-verseny, célbadobás, kötélhúzás – próbálhatják ki magukat a gyermekek.

"Görög szigetek és Velence kőrajzokban" címmel nyílik meg a Pannónia Galériában (Várkerület 75.), Varga Győző  grafikusművész kiállítása. A tárlatmegnyitót Giczy János festőművész tartja. A kiállítás megtekinthető: június 30-ig, naponta 9-17 óráig.

Érettségi szakmunkásoknak A Fáy András Gazdasági Szakközépiskola (Sopron, Teleki pál u. 26.) felvételt hirdet a 2003. szeptemberében iduló, kétéves, érettségire felkészítő, nappali tagozatos (ifjúsági) osztályába. A jelentkezés feltétele: szakmunkás bizonyítvány és 21 év alatti életkor. Érdeklődni a 99-510-092-es telefonszámon lehet.

AMI: nyilvános diplomavédés A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete építész-tervezőművész és formatervező-művész hallgatóinak nyilvános diplomavédése zajlik 2003. június 2-5. között, naponta 10.00-18.00 óráig a Festőteremben (Sopron, Petőfi tér 8.)
A diplomakiállítás június 15-ig tekinthető meg, naponta 10.00 -18.00 óráig. Tel/fax: 99-345-180 Honlap: www.nyme.hu E-mail: ami@fmk.nyme.hu.

Új szak a Széchenyi István Egyetemen Az Egyetemi Tanács májusi ülésén elfogadta a gyógytornász szak indításának kérelmét.
Az új szak az Egészségügyi és Szociális Intézetben kap helyet, az oklevélben a szakképzettség megnevezése gyógytornász, a képzés szintje főiskolai, időtartama 8 félév, a legkisebb összóraszám 4000. A szak indításának tervezett időpontja 2004. szeptember. A tervezett gyógytornász szakon az alapozó elméleti ismeretek és gyakorlati készségek: anatómia-, élettan-kórélettan, biomechanika, általános pszichológia és egészségpedagógia, biológia. Szaktudományi elméleti ismeretek és gyakorlati képességek: ápolástan, fizioterápia elmélete és gyakorlata, testképző gimnasztika, kineziológia elmélete és gyakorlata, fizikoterápiás eljárások és módszerek, belgyógyászati fizioterápia, rehabilitáció, intenzív terápia stb. Társadalomtudományi ismeretek: filozófia, egészségügyi etika, egészségügyi gazdaságtan, szociológia és szociálpolitika stb. A képzési cél, olyan szakemberek képzése, akik képesek: mozgásszervi status felvételére, dokumentálására, valamint az egészséges mozgásképesség kritériumainak megállapítására, fizioterápiás és rehabilitációs terv készítésére és rehabilitációs programok végrehajtására. Az Egyetemi Tanács 20 fő részvételével a szavazáson, egyhangúlag elfogadta a gyógytornász szak indításának kérelmét.(www.edupress.hu)



2003. május 31., szombat 13:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület