CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Nyári tábort szervez a gyermekeknek egy hetes turnusokban, négy héten keresztül, június 16-tól a Soproni Gyermekjóléti Szolgálat. A tábor díja 4.500 Ft, mely az ebédet is tartalmazza. Sámson Tímea, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa elmondta, hogy sport, játék, kézműves foglalkozás, bobozás is szerepel a tervezett programban. Az érdeklődők a következő telefonszámot hívják: 524-361.

Az Oktatási Minisztérium a soproni székhelyű egyetem és a szombathelyi főiskola tervezett integrációjáról megbeszélést hív össze júniusban. A szombathelyiek szerint a csatlakozás csakis az önkéntesség elve alapján történhet.

Az elmúlt napokban lezúdult hatalmas mennyiségű csapadék komoly károkat okozott számos Győr-Moson-Sopron megyei településen. A néhol özönvízszerű égi áldás és jégeső közutakban, átjáróhidakban, árkokban okozott károkat. A Megyei Területfejlesztési Tanács 40 millió forintot különített el a váratlan, az önkormányzati feladatokat érintő természeti katasztrófából eredő károk enyhítésére"- tájékoztatott Szakács Imre, a MTT elnöke.

Kapuvár és a környék falvai kistérségi társulást hoztak létre, hogy segítség a Lumnitzer Sándor kórház működését. A Győr-Moson-Sopron megyei kiskórház így könnyebben tud pályázni műszerek beszerzésére és osztályok bővítésére. A támogatást lakosaik számának arányában adják a települések.

Hruby József alpolgármester fogadóórát tart szerdán 9.00-től 12.00 óráig az alpolgármesteri titkárságon a Polgármesteri Hivatalban.

625 kistelepülés postáját zárja be a Magyar Posta Rt. a jövő év végéig. A döntést - az illetékesek szerint - gazdasági kényszer és a posta modernizációs programja indolkolja. A megszűnő hivatalok körülbelül egyharmada a Nyugat-Dunántúlon van.

A férfi kosárlabda NB I A csoportjába való feljutásért játszott mérkőzésen a SMAFC a Soproni Ászok KC-t fogadta a végeredmény: 79:71. Visszavágó holnap 18.00: Sportcentrum.

Véradás: június 3-án, kedden 14.00-17.00 Soproni Rendészeti Szki.hallgatói adhatnak vért a területi vérellátó intézetben. júni. 5. csütörtök 12.00-16.00 Petőházi Cukoripari Rt. munkatársait és a község polgárait várják a Kinizsi Teremben.

Tovább gyengül a Soproni Postás bajnoki ezüstérmes kosárlabdacsapata. Három meghatározó játékos, Englert Orsolya, Csákány Emőke és Papp Krisztina már korábban aláírt a Szolnok együtteséhez. Eördögh Edit 2+1 éves szerződést kötött a Diósgyőrrel. A sikeredző, Meszlényi Róbert pedig a kecskeméti férficsapat trénere lesz.

A Soproni Kereskedelmi És Iparkamara tanulószerződést ajánl azoknak a fiataloknak, akik jelenlegi végzettségükkel nem tudnak elhelyezkedni, vagy szeptembertől nem tudnak továbbtanulni. A képzés ideje alatt járó 3.000-15.000 Ft mellett kedvezményes étkeztetésre, munkaruhára és utiköltségtérítésre számíthatnak a fiatalok. Az érdeklődők a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Deák téri székházában kaphatnak további információt.

Szülésre felkészítő tanfolyamot szervez a Független Bábák Szövetsége Sopronban a Balfi u.39. szám alatt, június 6-7-én. A tanfolyam fő témái: felkészülés a várandósságra, terhességgondozás, a szülés, a baba és gondozása, szoptatás. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 505-288 és 354-005.



2003. június 02., hétfő 14:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület