CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  


 

VI. Soproni Országos Showtánc Fesztivál

A 2003 június 7-én megrendezendő VI. Soproni Országos Showtánc Fesztivál programjairól és a Mozgás Ritmus Lendület Club tevékenységéről tartott sajtótájékoztatót június 4-én a Music Café-ban Dallos Enikő elnökasszony és Qaimné Tóth Judit elnökségi tag.


Dallos Enikő és Qaimné Tóth Judit

A szervezők elmondták, hogy a fesztiválon a soproniak mellett részt vesznek budapesti, győri és esztergomi egyesületek is.
A program az Egyetemi Sportcsarnoknál kezdődik 9 órakor, ahonnan  a csoportok jelmezben a karneváli felvonulásra indulnak, a Mátyás király utca – Várkerület – Fő tér útvonalon.
A Fő téren a városvezetők fogadják a résztvevő egyesületeket, amelyek két-két  darabbal lépnek fel.
14 órától az Egyetemi Sportcsarnokban formáció, szóló, páros, show és disco kategóriákban lépnek fel a csoportok, 19.30-tól záróműsorral és gálával, majd tűzijátékkal fejeződik be a fesztivál programja.

Nagyformáció
Az elnökasszony bemutatta a 120 tagot számláló egyesületet, amelynek harminc tagja vesz részt versenyeken. A soproni egyesület 1998-ban, 1999-ben, 2000-ben és 2001-ben szóló és páros kategóriákban Európa és Világbajnokságon is részt vett, az utóbbi két évben a válogatási szabályok változása miatt
maradtak le a részvétel lehetőségéről. Céljuk, hogy egészcsoportos kategóriában jussanak ki a VB-re.

Szalontai Eszter és Sift Zsófia
A versenyző gyerekek versenyorientáltak, de nem eredménycentrikusak, számukra a nyugodt felkészülést a szülői háttérmunka biztosítja.
Három nagy csoportra osztható a tevékenység. Az utánpótlás csoport tagjai a 2,5-5 éves gyerekek. Cél, hogy a gyerek a csoportban otthon érezze magát, ebben a korban lehet felmérni a mozgáskészségét. Az előkészítő csoportba az 5-6 éves gyerekek járnak, az oktatók a szülőkkel konzultálva, az anyagi lehetőségeket felmérve határozzák meg, hogy kik lesznek a versenycsoport tagjai. A foglalkozások időtartama  kortól és csoporttól  függően hetente 1-8 óra. Ezek helyszíne a Gyermek és Ifjúsági Központban van, illetve a versenyzők számára  a Vas- és Villamosipari Szakközépiskolában.

Juniorok
Dallos Enikő szerint ahhoz, hogy valaki profi showtáncos lehessen ismernie kell a balettet, a ritmikus sportgimnasztikát, a dzsesszt és a talajtorna akrobatikus elemeit. Sopronban nincs balett oktatás, ezért nehéz felvenni a versenyt a művészeti iskolák tanulóival, de reménykedik, hogy egyszer talán Sopronban is lesz olyan művészeti iskola, ahol a balett oktatás is létrejöhet.

tsz
 



2003. jĂşnius 04., szerda 23:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület