CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Finn vendégek Sopronban

    Sopron finnországi testvérvárosából, és környékéről érkezett huszonnégy tagú küldöttség Sopronba. Hat napos tartózkodásuk alatt a finn vendégek Sopronnal és a Dunántúl több nevezetességével ismerkednek meg.

    A mai városnézést megelőzően a városházán Wilfing Ferenc kabinetfőnök fogadta a Seinäjokiból és környékéről érkezett vendégeket, akik a testvérvárosi kapcsolatok eddigi alakulása mellett a városigazgatás és az önkormányzat működésének részleteivel is megismerkedhettek.
    A finneket érdeklődtek Sopron város jelenlegi gazdasági és idegenforgalmi helyzete iránt, valamint az oktatás, a kultúra területén Sopronnak a térségben betöltött szerepét illetően is hangzottak el kérdések.
    Kari Maunula, Nurmon város polgármestere, a küldöttség vezetője elmondta, a finn vendégek egy, a tartományban működő finn-magyar baráti kör tagjai, akik között többen vannak olyanok, akik eddig még nem jártak Magyarországon. Kari Maunula harmadszor jár már Magyarországon. A baráti kör elnökeként úgy gondolja, hogy az uniós csatlakozást követően nagyon sok területen nyílik meg a finn-magyar együttműködés lehetősége, amelyben a finnek közel egy évtizedes uniós tapasztalatát jól hasznosíthatják a magyar partnerek – testvérvárosok, baráti körök, egyházi szervezetek – akikhez mindig szívesen jönnek a skandináv államból.
    Az együttműködés konkrét lehetőségeit elsősorban a kultúra, az oktatás, a mezőgazdaság területén tartja megvalósíthatónak.
    A finnek programja a délután folyamán a soproni Magyar-Finn Baráti Kör tagjaival való találkozással és kötetlen baráti együttléttel folytatódott.
    A vendégek csütörtökön a nagycenki Széchenyi Kastélyba, a Lovasmúzeumba, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba, a fertődi Esterházy Kastélyba látogatnak, majd pénteken, a tervek szerint, Balfra, a Károly-kilátóra is eljutnak, amelyet követően a Balatonfelvidéket is bejárják.

T.É.



2003. jĂşnius 04., szerda 23:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület