CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Ünnepi Könyvhét 2003: Jókai Anna- Közművelődési Közhasznú Társaságok Konferenciája- Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra- Genius Művészeti Alapiskola évzárója- Orgonahangverseny és életműkiállítás

Ünnepi Könyvhét 2003: Jókai Anna 2003. június 6-án, pénteken, 17:00 órakor a A mérleg nyelve című előadáson Jókai Anna Kossuth-díjas író mesél új könyvéről és életéről. a Széchenyi István Városi Könyvtárban, Sopron, Pócsi u. 25. Az esemény az Ünnepi Könyvhét 2003. programja. További Ünnepi Könyvheti programok, további meghívottakkal a soproni Programajánlóban.

Közművelődési Közhasznú Társaságok II. Országos Konferenciája 2003. június 6-án, pénteken kerül sor a Közművelődési Közhasznú Társaságok II. Országos Konferenciájára a Gyermek- és Ifjúsági Központban, Sopron, Ady Endre u. 10.

Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra A Napra-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott 6 szociális intézményben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.
A közalapítvány célja, hogy minden évben a rászorulókra irányítsa a figyelmet, ezért a Megyei Sportigazgatóság koordinálásával - a Megyei Szabadidősport, a Kerékpár- és a Természetbarát Szövetség szervezésében - tavalyhoz hasonlóan az idén is megszervezik az OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát.
A túra úticélja a táplánypusztai dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon lesz.
Indulási hely és idő: 2003. június 6-án,  péntek 9 óra, Megyeháza előtti tér.
A résztvevőket köszönti: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Gresa István, az OTP Nyugat-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatója
A kerékpártúra az Árpád út, Felüljáró, (marcalvárosi iskolák csatlakozása az Arany iskola előtt), Temető, Vasúti átkelő, Szent Imre út, József Attila utca (szabadhegyi iskolák csatlakozása a Rózsák terén), Fehérvári út, Táplánypusztánál vezető útvonalon halad majd.
A szervezők felhívják mindenki figyelmét arra, hogy a túra nem verseny, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezése kellemes
kerékpározással kísérve.
- Külön öröm számunkra, hogy a diákok - reményeink szerint - szép számmal részt vesznek, s így fiatal korban szembesülhetnek azzal, hogy nem mindenki egészséges, s hogy mennyire meg kell becsülni, ha valaki az - hangzik a szervező Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés felhívása..

Genius Művészeti Alapiskola évzárója 2003. június 6-án, pénteken, 18:00 órakor a Genius Művészeti Alapiskola évzáró bemutatójára kerül sor a  Gyermek és Ifjúsági Központban.

Orgonahangverseny és életműkiállítás Csák Máté építész születésnapján A soproni evangélikus templomban (Sopron, Templom u. 10), Csák Máté, építész 65. születésnapjára rendezett ünnepi előadásra kerül sor 2003. június 6-án, pénteken, 19 órakor   Közreműködik: Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész
     Műsoron:
     Boelmann: Suite Gothique
     Bach: G-dúr preludium és fúga
     Clerambault: Dialoque
     Liszt: B-A-C-H preludium és fúga
     Bach: Kommst Du, Jesu, vom Himmel herunter – korálelőjáték
     Bach: C-dúr toccata, adagio és fúga
A rendezvényre a belépés díjtalan!
Csák Máté építés 65. születésnapja alkalmából rendezett életmű-kiállítás megnyitója a Hajnóczy-házban június 7-én szombaton 11órakor lesz.
.



2003. június 05., csütörtök 01:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület