CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tudományos konferencia és kiállítás a 250 éves magyar bányászatról- Egyetemi tanévzárók- VII. Német Kultúra Hete- Jazz Dance Academy Táncegyesület évzárója- Szirbek István: A fáraók művészei

Tudományos konferencia és kiállítás a 250 éves magyar bányászat tiszteletére 2003. június 13-án, pénteken, 10:00 órakor kezdődik a 250 éves magyar bányászat tiszteletére rendezett tudományos konferencia a Fő téri Megyeházán, amelyen dr. Tolnay Lajos, az egyesület elnöki köszönti a résztvevőket. 15 órakor a Központi Bányászati Múzeumban "A magyar bányászat 250 éve" kiállítás ünnepélyes megnyitójára kerül sor, a kiállítást dr. Kovács Ferenc akadémikus, a Központi Bányászati Múzeum Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg.16 órakor Brennbergbányán a Bányászati Múzeumnál, a volt Rudolf aknánál a résztvevők elhelyezik a megemlékezés koszorúit. A megemlékezést a Központi Bányászati Múzeum és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület szervezi.

Egyetemi tanévzárók A Nyugat-Magyarországi Egyetem három kara a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban (Ady Endre u. 10.). tartja tanévzáró ünnepélyeit.  Június 13-án, pénteken 11 órakor kezdődik a Faipari Mérnöki Kar, június 20-án, pénteken 10 órakor az Erdőmérnöki Kar tanévzáró ünnepsége. A Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar tartja diplomaosztó és évzáró közös ünnepélyét június 21-én, szombaton 10 órakor, valamint 13 órakor tartja.

VII. Német Kultúra Hete Június 14-15-én tartják hetedik alkalommal a Német Kultúra Hetét Sopronban. 2003. június 14-én, szombaton, 14:00 órától 18 óráig az Orsolya téren Szabadtéri kiállítás és képzőművészeti bemutatóra kerül sor a "Brennbergi általános iskoláért". 17 órakor a felajánlott alkotások (képek) és ajándéktárgyak sorsolását tartják meg. 16 órakor Escort Galériában (Orsolya tér  4.) Fejér Zoltán festőművész "Vakolatos csendéletek" című kiállításának megnyitója, 15 órától Széchenyi tér - Várkerület - Fő tér útvonalon a nemzetközi kórustalálkozó résztvevőinek felvonulása, majd azt követően a Fő téri szabadtéri színpadon közös éneklés várja a közönséget. 18 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Ady E. u. 10.) a nemzetközi kórustalálkozó gálaműsorára kerül sor.  (Belépődíj: 300.-Ft).

Jazz Dance Academy Táncegyesület évzárója 2003. június 13-án, pénteken, 18:00 órakor kezdődik a Jazz Dance Academy Táncegyesület évzárója a Gyermek- és Ifjúsági Központban.

Szirbek István: A fáraók művészei A fáraók művészei címmel június 14-én, 19 órától tart előadást a soproni Liszt Szalonban Szirbek István, a párizsi Sorbonne-ról. Az egyiptomiak világát, szinte kizárólag temetkezési kultuszuk ránk maradt forrásaiból ismerjük. Ez a szigorúan szabályozott művészet nem enged bepillantást az ókori nép mindennapjaiba. Szirbek István előadása, többek között arról is szól majd, hogy hogyan éltek, gondolkodtak, szerettek, harcoltak azok, akik a világ legszebb síregyüttesét készítették Egyiptomban.



2003. június 12., csütörtök 20:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület