CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Új lakóotthont adtak át sérült embereknek Sopronban. Az Országos Fogyatékosügyi Program kiemelt részeként indult a "lakóotthoni program". Ennek célja, hogy minél több, kislétszámú otthon létesüljön, amelyekben önállóan, kisközösségi formában élhetnek a sérült emberek. Sopronban az Egészségügyi Gyermekotthonban nyolc férőhelyes lakóotthon épült több mint 30 millió forintból. A beruházást az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatta.

Fertőd néhány év múlva Kelet-Közép-Európa kulturális központjává válhat. Már elkészült az Esterházy-kastély teljes rekonstrukciójának virtuális terve. A fellelhető dokumentumok alapján rekonstruálják az eredeti épületegyüttest, amelynek látványossága volt az 1768-ban épült - de ma már csak alapjaiban itt-ott fellelhető - operaház. A program hat év alatt fejeződik be, mintegy 30 milliárd forintból.

Negyvenhatodik alkalommal kezdődik meg június 20-án Sopronban az Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat, mely július 13-ig tart.

A következo szezontól Pintér Attila irányítja a Matáv Sopron labdarúgócsapatának edzéseit. A Fradi korábbi játékosa Komjáti Andrást váltja a soproni kispadon. A klub a tavalyi költségvetését csökkentette, idén 320-330 millió forintból gazdálkodhat. A kitűzött cél a 7.- 9. hely valamelyikének megszerzése. A Sopron vezetése a labdarúgó liga ajánlására a személyi kiadásokat is csökkenti, mintegy 20-25%-kal.

Elkészült a Soproni Rendőrkapitányság saját emblémája. "A hovatartozásunkat mutatja" mondta a karjelzésről dr. Boros Gábor, Sopron rendőrkapitánya. Munkatársaival együtt, eddig a megye emblémája volt az ingére varrva, mostantól azonban a város címerével díszített karjelzést viselik majd.

Nyári tábort szervez a gyermekeknek egy hetes turnusokban, négy héten keresztül, június 16-tól a Soproni Gyermekjóléti Szolgálat. A tábor díja 4.500 Ft, mely az ebédet is tartalmazza. Sámson Tímea, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa elmondta, hogy sport, játék, kézműves foglalkozás, bobozás is szerepel a tervezett programban. Az érdeklődők a következő telefonszámot hívják: 524-361.

Ugyancsak június 16-tól indulnak az Aquarázs Sportegyesület egy hetes nyári táborai. A lovas tábor létszáma már betelt, de az aerobik, kosárlabda, kézműves, néptánc turnusokra még holnapig várják a jelentkezőket a Lővér Uszodában. Az 5.100 Ft-os részvételi díj az ebédet is tartalmazza.

A Fenyő-téri iskolában is lesz sport napközi 2 X 1 hetes csoportban június 16-20 ill. 23-27 között. A tábor díja 5.000 Ft/hét, mely tartalmazza az ebédet a közeli vendéglőben. A gazdag programban szerepel lovaglás, úszás, sport játékok, foci, kosár, kézilabda és kirándulás. Jelentkezni lehet Polczer Alidánál 30/607-5385 vagy az Ikva Rádióban.

Ötvenezer süllőivadékot telepítettek a Fertő tóba a Győri "ELŐRE" Halászati Szövetkezet halászai. Ezzel befejeződött a halutánpótlás. Az elmúlt hetekben már kijuttattak a tóba mintegy húszezer darab csukaivadékot is.



2003. június 13., péntek 16:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület