CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sziget  

Visszaszámlálás indul

10 év telt azóta, hogy megismerhettük őt. 10 együtt töltött hosszú hét, és a 11. sincs már olyan messze. 10 éves a Sziget idén, évei számát tekintve még éppen csak serdülőkorba lép, de a fesztivál komolyságát tekintve, már régen nem gyerek, hanem emberek tíz-, sőt százezreit megmozgató nagyszerű és egyúttal profi rendezvény. Lássuk, mit tartogat számunkra az idei év az Óbudai szigeten.

A Sziget.hu sem túl beszédes az ezévi programot illetően. Mintha nem is lenne nagyszínpad, legalábbis a programja teljesen hiányzik. Vagyis egy kis keresgélés után csak rábukkan az ember, és az is kiderül, miért ez a titkolózás. A szervezők csak a biztos fellépők nevét hozzák nyilvánosságra, akikkel már a szerződést aláírták, és biztosra lefixáltak mindent. Az előző években gondot jelentett, hogy az idejekorán kiderült nagy nevek, miután a jegyeladást fellendítették, végül lemondták a produkciójukat, és emiatt a szervezőirodának kellett megbirkóznia a csalódott jegyvásárlókkal.

Azért a tuti fellépők között is akad már egy-két hangzatos név, gondolok itt a jamaikai Shaggyre, a brit Massive Attackre, a német H-Blockxra, és a többiekre. Nem is beszélve a többi színpadon fellépő további százakról, így idén is mindenképpen érdemes kinézni.

Tavaly már megismerhettünk egy német sztáregyüttest, a Die Toten Hosent, az H-Blockx egy hozzájuk hasonlítható hírnevű német nagyágyú. A Döglött Nadrágok tavaly rengeteg embert vonzottak némethonból, ahonnan már a korábbi években is óriási volt az érdeklődés, a Die Toten Hosen azonban mégjobban fellendítette a németországi keresletet. Ez minden bizonnyal az H-Blockxszal is hasonlóképpen fog történni.

A visszaszámlálás mindenesetre megindult, és amilyen gyorsan elröppent az elmúlt 10 év, olyan gyorsan köszönt ránk az idei augusztus is. Sőt, idén még addig sem kell várnunk, hiszen már július 30-án bevehetjük az Óbudai szigetet!

Gludovátz Gábor



2003. június 15., vasárnap 23:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület