CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Zeneiskolai évzáró - az utóbbi harminc esztendő legmagasabb hallgatói létszámával
Ősztől már az új helyen kezdik meg a munkát
 
    A Soproni Zeneiskola évzáró koncertjén kicsinek bizonyult a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Széchenyi-terme.
    A hangulatos műsorszámokat követően Horváth Rudolf igazgató értékelte a 2002/2003-as tanévet, beszámolt a Soproni Zeneiskola növendékeinek sikereiről, beszélt a jövő terveiről, majd a iskola kiemelkedő teljesítményt nyújtott diákjai vették át jutalmukat.
    
    A Soproni Zeneiskolában 897 fős, az utóbbi 30 esztendő legmagasabb hallgatói létszámával indult az iskolaév, majd szeptember 24-én már meg is nyitották szerepléseik sorát, amely alkalommal a 100 éves, Ausztriában élő zeneszerzőt Takács Jenőt ünnepelték. A soproni zeneiskolások további szereplései közé sorolhatók:  a Zenei Világnap, Városi Könyvtárban több alkalommal, valamint a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ átadása alkalmából tartott nyílt napon. Új rendezvénysorozatként indult:a Zenevár 6 rendezvénye, majd az Adventi koncertek, az Erdei Iskola, a Szimfonikus Zenekarral hagyományos zenekari kíséretes hangverseny, a Rotary Club, Széchenyi gála rendezvényein való fellépések következtek a sorban, valamint a májusban Németországban tartott, majd évzáró osztályhangversenyek: összességében 73 fellépési alkalom.

Az ütősök előadása

    Horváth Rudolf igazgató hosszan sorolta a 2002/2003-as tanév versenyeit, valamint verseny-eredményeit is: Budapesten megrendezésre került országos Ferenczy György centenáriumi zongoraversenyen 4 növendékük indult: 2 ezüst, és egy különdíj, ill. arany, és különdíj az eredményük.
    Februárban a házi Bach - verseny szép sikereket hozott. A győri Ifjú Muzsikusok Fesztiválján 3 bronz, 5 ezüst, 2 aranyfokozatot, és egy nívódíjat értek el növendékeik.
    A Kisfaludy Napokon Győrött:: 3 bronz, 3 ezüst, 4 arany -díjjal jutalmazták a soproniak produkcióit, az Éneklő Ifjúságon résztvevő kórus Arany diplomát kapott. A IV. Chopin zongoraverseny Győrött egy első helyzést és egy különdíjat hozott.
    Csornán egy harmadik helyezést és 2 különdíjat kaptak a soproniak, a Népdaléneklési versenyen 4 arany, 2 ezüst,1 bronz volt az eredmény, valamint mindkét kórus aranyfokozatot ért el; a. szombathelyi Sistrum- versenyeken 1-1 arany, ezüst és bronz-fokozattal tértek haza a zeneiskolások.
    Az eredmények közé sorolható, hogy idén a Soproni zeneiskola egy harsonás és egy csellista növendékét vették fel szakközépiskolába.
    Horváth Rudolf arról is beszámolt, hogy ősszel ismét a Soproni Zeneiskola rendezheti az Országos. Zeneiskolai Oboa és Fagottverseny döntőjét.

Stippinger Anita átveszi a Makkai-Munczy Alapítvány díját

- Abban bízom, hogy utoljára hangzik el: köszönöm általános iskolai igazgató kollégáimnak, hogy helyet és segítséget adtak a zeneiskola működéséhez. Aki a Szélmalom utca felé jár bizonyára észleli a változást: a zeneiskola új épületét 2003. július végén adják majd át. Augusztusban megtörténik a költözés, tehát a következő iskolaévet az új épületben kezdjük - jelentette be az igazgató, aki így folytatta:
- A főbejárat a Szélmalom utca felöl lesz. Iskolánkat Horváth Józsefről fogjuk elnevezni, aki 1930-1965 között volt az intézmény igazgatója és elévülhetetlen érdemei vannak a város zenei életének fellendítésében és zeneoktatásában. Az iskola tevékenységét segítő alapítványokról szólva az Alapítvány a Zeneiskoláért, mellett a Klafsky Alapítványt is említette, amely egy vonós növendéket jutalmaz évente. Idén a kuratórium döntése alapján Vados Márton csellista növendék kapta az alapítvány díját. A legfrisebb alapítvány a Makkai-Munczy Alapítvány, amelynek díját, az öt tagú kuratórium döntése alapján, idén először Stippinger Anita zongora szakos növendék kapta.
T.É.



2003. jĂşnius 17., kedd 08:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület