CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Horvát Napok Sopronban - Hrvatski Dani

Gazdag kulturális program a Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat és a Soproni Horvátok Kulturális Egyesülete szervezésében

    Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat és a Soproni Horvátok Kulturális Egyesülete a Soproni Horvát Napokat 2003. június 28-án és június 29-én - hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyet Dr. Payrits Ferenc, a Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke tartott.

    A rendezvénysorozat szombaton a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban  20.00 órakor kezdődő  Zenés gasztronómiai esttel indul, majd vasárnap, június 29-én, 9.30 órakor a Horvát Kisebbségi Önkormányzat Ferenczy János utca 2. szám alatti székhelyén kiállításmegnyitóval folytatódik.

Vasárnap 10.30 órakor a Városházán budapesti, bécsi, burgenlandi és soproni résztvevőkkel kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, amelynek célja egymás megismerése, illetve az EU-csatlakozást követő, a megosztottság megszüntét is jelentő körülmények közötti együttműködés lehetőségeiről történő véleménycsere.
13.00 órakor egy : Horvát-magyar kétnyelvű könyv bemutatójára kerül sor. A könyv a nyugat-magyarországi, gradistyei horvátok történetével, településeik bemutatásával foglalkozik.
    A továbbiakban 13.00-18.30 óra között horvát borkóstoló, majd 15.30 órától népzenei fesztivál várja a soproni Fő térre látogatókat. Az immár hagyományossá vált, Szentlélek templomban (Sopron, Szent Lélek u. 2.) tartandó szentmise, amely ezúttal tamburás szentmise lesz, 16.30 -kor kezdődik, majd a Soproni Horvát Napok a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban Horvát Zenés esttel, tamburás koncerttel folytatódnak, amelyen Eszékről, Fertőhomokról, Undról, Kópházáról, Burgenlandból egyránt érkeznek résztvevők.
    A rendezvény alatt, 10.00-18.00 óra között a soproni Panoráma Rádió kvízjátékot közvetít, amelyben óránként értékes nyereményeket nyerhetnek a horvát napokkal, a horvátok kultúrával kapcsolatos kérdésekre válaszolók, a 17.30 órakor tartandó nyereménysorsoláson pedig a kvízjáték főnyereménye, a két személyes horvátországi nyaralás talál majd gazdára.
    Dr. Payrits Ferenc, a Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke elmondta: a horvát önkormányzat, valamint a Horvátok Kulturális Egyesülete jövőbeli szándéka az, hogy Sopron a régió horvátságának központjává váljék Sopron.
A soproni horvát Napok részletes programját megtalálják a Programajánlónkban.
 



2003. jĂşnius 17., kedd 18:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület