CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Együtt a SMAFC és a Soproni Ászok

Az NB. 1 “A" csoportban a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. szerződésben rögzített elsődleges névhasználati jogával élve, a márka-nevet megtartva Soproni Ászok- SMAFC néven, az NB I.“B"-ben SMAFC- Soproni Ászok néven fognak csapatot indítani.

    A soproni közvéleményt évek óta foglalkoztató Soproni Ászok KC és SMAFC ROTO Elzett kapcsolatban fordulat következett be. A tegnapi, a Városházán tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy hogy 2003. június 18-tól a Soproni Aszok férfi kosárlabda csapatot működtető FKL Sportszolgáltató Kft, a Soproni MAFC és Sopron Megyei Jogú Város között szorosabbá vált az együttműködés. Hosszas tárgyalássorozat végén az FKL Sportszolgáltató Kft tulajdonosi köre és a SMAFC megállapodott, hogy a jövőben közösen próbálják a soproni férfi kosárlabdát megfelelő szinten fenntartani.
 

A város sportjáért felelős önkormányzati képviselők között Kalmár István alpolgármester a város támogatásáról biztosította az "új" csapatot

    A megállapodás szerint a SMAFC sportegyesület tulajdonrészt vásárol és többségi tulajdonosa lesz az FKL Sportszolgáltató Kft-nek, annak a Kft-nek, amelyiknek joga van az első osztályba nevezni. A jövőben ezt a sportszervezetet közös operatív elnökség Bácskai Kornél, Bokor Ákos, Nagy László és Szlávik Gábor irányítja és kibővül a SMAFC elnöksége is a Soproni Ászok KC volt elnökségi tagjaival, valamint a város delegáltjával {Bakonyi Gábor, Boros László, Ceglédi István, Fábiánkovits Ferenc, dr. Gidai Erzsébet, dr. Koloszár József, dr. Mészáros Károly, dr. Molnár Sándor, Németh Arpád, Posch János, Takács Tibor, dr. Winkler András, Zárai Károly).
Elhangzott: A Soproni Ászok KC évek óta csak egyre nagyobb erőfeszítéssel tudta előteremteni a legfelsőbb osztályban nem túl sikeres helyezésekhez vezető, de a szakszövetség által előírt összegeket. A pénztelenség senkit, az eredménytelenség azonban egyre több támogatót, szurkolót, városvezetőt érdekelt.
Ugyanakkor az eredményesen szereplő, de nagyon szerény költségvetéssel gazdálkodó SMAFC ROTO Elzett vezetése szerette volna folytatni jól bevált stratégiáját - elsősorban soproni és egyetemista játékosok - és megtartani tehetséges játékosokból álló csapatát. Ennek anyagi hátterét azonban nem tudta volna biztosítani.
A 2003-ban indult tárgyalásokon kezdettől fogva a soproni férfi kosárlabda rangjának a visszaszerzése, a magas szintű utánpótlás nevelés, az anyagi lehetőségekhez igazodó cél-kitűzések, valamint a közvélemény és a játékosok számára is hiteles vezetés kialakítása volt a fő célkitűzés.
 

Egy asztalnál, immár nem riválisként, hanem szövetségesként

    A 2003/2004-s bajnoki szezonban az NB. 1 “A" csoportban a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. szerződésben rögzített elsődleges névhasználati jogával élve, a márka-nevet megtartva Soproni Ászok- SMAFC néven, az NB I.“B"-ben SMAFC- Soproni Ászok néven fognak csapatot indítani. A professzionális ligában hivatásos, szerződéses sportolókkal; a második vonalban fiatal, amatőr, soproni tehetségekkel és egyetemistákkal szeretnének elindulni. Ebben a csapatban szeretnék szerepeltetni az idei junior bajnokság 2.(!) helyezett csapat tagjait is.
    Az alapvető célkitűzés az első évben a biztos bennmaradás, a csapat magyar magjának a kialakítása, és az anyagi stabilitás megteremtése. Hosszabb távú céljuk a soproni tehetségek versenyeztetése és beépítése lesz. Ezekhez a tervekhez a legfelső osztályra tárgyalást kezdeményezték Palotai Péterrel, Vavra Péterrel, Mogyorósi Szilárddal, Preiner Gáborral, Balogh Gergellyel (SMAFC); Walke Károllyal, Sajni Balázzsal, Posch Barnabással, Gombás Gáborral (Soproni Aszok); Pojbics Szabolccsal (Paksi Atomerőmű) játékosokkal valamint az előző évad edzőivel Szalai Jánossal (Soproni Ászok) és Horváth Józseffel (SMAFC). A mérkőzések helyszíne a közeljövőben Krasznai Ferenc Sportcsarnok lesz.
    Az utánpótlást továbbra is a Soproni Tigrisek SE-vel kooperálva képzelik el, de a mennyiség helyett a minőséget szeretnék előtérbe helyezni és csak egy utánpótlás vonalat, de azt magas szinten végigvinni.
    A fenti elképzeléseket, amint azt a sajtótájékoztatón Kalmár István alpolgármester is megerősítette, Sopron Megyei Jogú Város vezetése is támogatja.

- Igenis van mire büszkének lenni a soproni férfi kosárlabdában. A város első férfi junior II. helye mellett (amelyről méltánytalanul kevés jelent meg), sikerült a városvezetés segítségével egy több éves polémiát megoldanunk: egyesült a két férfi kosárlabda csapat! A SMAFC és a Soproni Ászok neve ezek után nem ellenfélként, hanem együtt, egy csapatként fog megjelenni - hangzott el a sajtótájékoztatón.
T.É.



2003. június 19., csütörtök 00:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület