CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Száraz Miklós György Ó, Santo Domingo!- Megtartotta kibocsátó ünnepségét a Rendészeti Szakközépiskola- I. Határbál- Drogellenes Hét indul országosan és Sopronban is

Száraz Miklós György Ó, Santo Domingo! című könyvének éppen a Soproni Ünnepi Hetek megnyitó-ünnepségével egyidőben zajlott bemutatója, a Fő tér 6. szám alatt, a rendezvény-színpad közvetlen szomszédságában. Ettől (is) sikerült megismételhetetlenül egyedivé, a kinti zenével és vásári hangulattal fűszerezett, egyébként jó hangulatú beszélgetés, amelyről bővebbet KultúrVáros rovatunkban találnak majd. Addig is keressék és olvassák Száraz Miklós György új könyvét.

Száraz Miklós György a Cédrus Art Clubban

Megtartotta  kibocsátó ünnepségét a Rendészeti Szakközépiskola. A Petőfi téren tartott esemény azért is volt jelentős, mert a határőrök mellett első alkalommal kerültek avatásra rendőr tiszthelyettesek. Az eseményen Kalmár István alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket. Az eskütételről, valamint az ünnepélyes csapatzászló-átadási ceremóniáról bővebb tudosítással is jeletkezünk.

I. Határbál Szombaton a Liszt Ferenc Konferencia és kUlturális Központban tartották meg az I. Határbált. A bál házigazdái kalmár István alpolgármester, Peter Nemeth Kismarton (Eisenstadt) polgármestere és Thomas Radil a Bank Burgenland igazgatója voltak. A bállal a szervezők az uniós csatlakozás időpontjának közeledtével a határokon átnyúló kapcsolatokat, valamint a térség gazdasági szereplőinek közvetlen kapcsolattartását szeretnék tovább erősíteni, a határ mindkét oldalán élők megelégedésére.  A rendezvény, amely egyben Magyarország európai uniós csatlakozásának  "határán is van" nyomatékosítani kívánja a jó osztrák magyar kapcsolatokat.
Kapcsolódó cikk: http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=6979

Drogellenes Hét indul
    A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium "Rajtad múlik tőled is függ, Drog nélkül, tisztán" kábítószer-ellenes hetet indít. 
    Az ENSZ 1987-es döntése alapján a Kábítószer-ellenes Világnapot minden évben június 26-án tartjuk. Hazánkban a Világnaphoz kötötten egész héten folynak a
kábítószer-ellenes események, programok, televíziós és rádióműsorok, sajtótájékoztatók. Idén az elmúlt évekhez hasonlóan, az események központjában a
Kampány Üzenete és az ehhez kapcsolódó - pályázaton, s egyedileg támogatott - kísérő programok, valamint az elektronikus média áll, mint a drogprevenciós
üzenetek, információk közvetítője.
    A városok vezetői az akciót indító Westel koncertet követő 1 hétben a város főterén álló zászlórúdon, s a városháza zászlótartóján tűzetik ki a zászlót, valamint az
azonos méretű - KEF által koordinált - fiatalok által elkészített drogellenes városi molinót. A Budapesti összefogást szimbolizáló molinó elkészítésére a Westel
koncert keretében kerül sor.
    A hét utolsó napján június 29-én ezen zászlók minden városból felérkeznének Budapestre, és a fővárosban lesznek kiállítva, szimbolizálva a teljes ország kiállását az ügy mellett.
    E hétre elkészítenek 2, ember nagyságú báb figurát a bogyólogóból, amelyek a beléjük bújt mozgatók által alkalmasak arra, hogy rendezvényeken (Westel koncert, mozi) népszerűsítsék a kábítószer-ellenes akciókat.
A Kábítószerellenes Világnap üzenete a következő:
"Beszéljünk a Kábítószerekről! Ez az idei világnap központi gondolata. Beszéljünk róla nyíltan, őszintén elhallgatások nélkül. A magyar nyelv tisztán és érthetően beszél: ha kimondjuk kábítószer, egy olyan szerre, mesterséges anyagra gondolunk, mely kábít, bódulatot okoz és nem engedi tisztán látni a körülöttünk lévő világot.
Aki kábítószert használ a mesterséges álmok világában próbál önmagának örömet szerezni. Mindig valami hiányt akar pótolni, fájdalmat enyhíteni. A szeretet, az egymásra figyelés, a boldogság hiányát. Rohan a világ. Nincs időnk megállni, elgondolkodni, mérlegelni, örülünk, ha ügyes-bajos gondjaink elintézését sikerül szűk időkeretünkbe bepréselni, s nincs idő átgondolni, jó döntéseket hozunk, helyesen cselekszünk-e? A reklámok zöme is azt hirdeti éjjel-nappal: a döntés egyszerű és gyorsan meghozható: Vedd meg ezt, szerezd meg azt és akkor rögtön megtalálod önmagad, s Te boldog leszel! Egy vásárlás és máris a gyors öröm részese lehetsz.
Ez azonban üzlet. Miként a kábítószer-kereskedelem is, a gyors örömszerzés hazugságának üzlete. Pénzszerzés a fogyasztótól, ahol az eladók, a dílerek elhitetik ügyfelükkel, hogy a szer a boldogság kiindulópontja. Az öröm valós forrása azonban igazából az egymásra figyelés, a barátság, a szeretet. Ha magunkba nézünk, tudjuk az igazi öröm pillanatai nem mesterséges szerekhez, hanem természetes dolgokhoz, a természethez, emberekhez kötődnek. Egy ránk figyelő tekintethez, egy szerető mosolyhoz, egy baráti érintéshez, egy forró öleléshez, a boldogság hiánya pedig ezek elvesztéséhez. Rajtad múlik, tőled is függ, miként döntesz saját sorsodról, és döntesz arról, mikor, mivel, kivel törődsz, és kivel nem. Mit tartasz fontosnak és mit nem. Odafigyelsz-e emberi rezdülésekre, tekintetekre, egy elkeseredett, segítséget kérő vagy izgatott hangra, s a megfelelő időben megteszed-e a kellő lépést? Tudsz-e cselekedni, hallgatni, ha kell, a másik felé fordulni?
Légy te az, aki megteszi az első lépést! Tedd ezt a sportban, az alkotásban, a művészetekben, tudásod bővítésében, családi, baráti körben, a másokat segítő karitatív munkában, a nálad nehezebb sorsúak felé fordulva. Ajándékot kapni öröm. De mindannyian megéreztük már, ennél nagyobb öröm adni. Adni saját magadat és saját magadból azt a megismételhetetlen titkot, aki csak te vagy. Tisztán, magadat. Ez kábán, szerekkel, gyors örömben úszva, pénzért megvásárolva nem megy. Örömöt adni csak te tudsz.
Drog nélkül tisztán. Rajtad múlik, tőled is függ melyik utat választod. Meg kell tanulnunk kimondani a nemeket, és az igeneket is. S az, hogy mikor melyiket használjuk sorsdöntő lehet. Beszélni és hallgatni egymásra figyelni. Rajtad múlik, tőled is függ milyen utat választasz. Ezért ha mától ezt
a jelet látod ne felejtsd, az élet milyensége az utolsó pillanatig: "Rajtad múlik, tőled is függ. Beszéljünk a kábítószerekről!
Drog nélkül, tisztán."

    Sopronban a Szabadon - Drogmentes napokat 2003.június 27-28-án tartják,  a programoknak a Városi Uszoda és a Gyermek és Ifjúsági Központ ad helyet.
    A rendezvény fővédnöke: Topolánszky Ákos a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium kábítószerekért felelős államtitkára, valamint Kalmár István Sopron város alpolgármestere. A rendezvényt támogatja a városi Kábítószer Egyeztető Fórum is.
    A részletes programról, amelyet programajánlónkban is megtalálnak, a sajtót a szervezők június 24-én tájékoztatják.
 



2003. június 22., vasárnap 00:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület