CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A szív diadala

EUROLIGA KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉS
GYSEV-RINGA - CELTA BANCO SIMEON VIGO 72:63 (43:33)
 
 

A mérkõzésre összegyûlt nagyszámú nézõsereg hazai gyõzelemre volt kiéhezve. Hiába közvetítette a találkozót a televízió, a soproniak a helyszínen akarták élvezni a mérkõzést. Nos ez végül is sikerült, de a mérkõzés folyamán azért volt miért izgulni.
A mérkõzés soproni szempontból jól indult, hiszen a 6. percben már 17:8-ra vezetett a GYSEV-RINGA. Ekkor fõleg a centerek, Béres és Vilipic voltak eredményesek. A korábbi két sérült, Poto és Mandic is igyekezett, de fõleg Mandic nem találta meg a kosárszerzés fonalát. Ezután a spanyolok is megmutatták, hogy nem szabad leírni õket, és a 10. percben át is vették a vezetést 20:19-re. Legjobbjuknak Grande bizonyult, aki nagyon gyors és ponterõs volt. Béresék ismét erõsítettek, és a 15. percben ismét 34:23-at mutatott az eredményjelzõ. Ez a különbség megmaradt a félidõ végéig. Azt gondoltuk, nyugodt mérkõzés vár ránk.
Nem így lett. A 27. percben még 51:40-es hazai vezetésnek örülhettünk, ezután azonban megjött a nem várt mélypont, és a vendégek egyre csökkentették a különbséget. A 29. percben 51:45 volt, majd a 36. percben a Vigo át is vette egy ponttal a vezetést. Ebben az idõszakban zóna-védekezést kellett volna játszani a hazaiaknak, de ez nem jött össze, könnyen átjátszotta azt az ellenfél. Kezdtünk félni, hogy baj lesz, de ekkor Eördögh határozottságával eldöntötte a mérkõzést. Betörésbõl és távolról szerzett kosarakat, személyiket harcolt ki, amelyeket értékesített. Vilipic is feljavult a végjátékra.  Lepattanó-szerzésével és pontjaival jelentõsen hozzájárult a gyõzelem kiharcolásához. Poto is hasznosan játszott, fontos labdaszerzéseit szemfüles kosarakkal toldotta meg. Csak a védekezésben nem bírt Grandéval. Végeredményben izgalmas találkozón, ingadozó teljesítménnyel, de végül is biztosan nyerte meg a GYSEV-RINGA ezt a továbbjutás szempontjából döntõ fontosságú mérkõzést.

GYSEV-RINGA: POTO 12/3, EÖRDÖGH 14/3, Mandic 9/6, BÉRES 21, VILIPIC 14, Cs: Donkó -, Hollósy -, Dénes -, Radnóty 2. Edzõ: Saeed Armaghani.
CBS Vigo: GRANDE 18, Valéro 15/6, Sánchez -, CEBRIÁN 12, DORNIK 14, Cs: Xantal 2, Villar 2. Edzõ: Ana Junyer Genover.

Tvordy György



2000. január 21., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület