CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Javaslatokat várnak a Winkler Oszkár-díjra- Gergácz Berta emlékiállítás Budapesten- Fidesz tagozati ülés: Eperjes Károly Széchenyit idézi meg- Régi Zenei Napok - Jánosi együttes

Javaslatokat várnak Winkler Oszkár díjra A Soproni Városszépítő Egyesület idén is Winkler Oszkár-emléktábla adományozásával szeretne kitüntetni egy elismerésre érdemes soproni épületet. A város híres építészéről elnevezett díjra jelölt az építési szakbizottság kiválasztása alapján az elnökség elé kerül jóváhagyásra. A Soproni Városszépítő Egyesület tagjai mellett  tervezők, építők, kivitelezők, és nem szakmabeliek egyaránt tehetnek javaslatot a kitüntetendő éplületekre.
A díjat elnyert épület tulajdonosának ugyanakkor, vállalnia kell, hogy a kitüntetésként kapott bronz emléktáblát az épületen jól látható helyen helyezi el.
A a Winkler Oszkár-díjra szóló javaslatokat a Soproni Városszépítő Egyesület az Új u. 4. szám alatti irodájába várja.

Gergácz Berta emlékiállítás Budapesten nyílt emlékkiállítása a tíz éve eltávozott soproni festőművésznek. A budapesti Scheffer Galériában (Kosztolányi Dezső tér 4.) Martos Gábor irodalomtörténész nyitotta meg a június 29-ig, naponta 11-18, illetve 10-13 óra között látogatható tárlatot.
Gergácz Berta 1956. március 18-án Zalaegerszegen született. 1974-1978 között a Pécsi Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán tanult, mesterének Bérces Gábort vallotta. 1978 óta élt Sopronban, ahol különböző általánis iskolákban rajzot tanított, majd 1988-tól a Benedek Elek óvóképző Főiskola vizuális nevelés tanszékének volt adjubktusa, rajz-módszertani tanulmányok szerzője, valamint módszertani könyvsorozat  társszerzője.
1982-től tagja volt a Győri grafikai Műhelynek, 1985-től a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, 1991-től alapító tagja volt a Soproni Képes Céhnek. Több mint félszáz csoportos és egyéni tárlaton állított ki, munkásságát rangos díjak fémjelezték. 1993. július 4-én súlyos betegség után Sopronban meghalt. Harminchét éves volt. (Fotó és szövegrészlet: Gergácz Berta, Patriot Kiadó, Sopron, 1995.)

Eperjes Károly Széchenyit idézi meg A FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének létrehozásának előkészítő tanácskozását tartja holnap Sopronban. A 2003. június 24-én, kedden, 19 órakor a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében kezdődő ülés vendégei lesznek Szakács Imre, a FIDESZ megyei elnöke és Ivanics Ferenc soproni FIDESZ-elnöke, akik köszöntik a tanácskozást.
20 órára mindenki számára nyitott, nyilvános programot hiordettek meg a szervezők: Eperjes Károly színművész  Széchenyit, a Legnagyobb Magyart fogja megidézni..

Régi Zenei Napok - Jánosi együttes  A Soproni Ünnepi hetek keretében a Régi Zenei Napok sorozatban a Jánosi-együttes Nemesi udvarházak zenéjét szólaltatja meg a  Jezsuita udvarban. Az előadás 20 órakor kezdődik.
Kapcsolódó cikkek:
Régi Zenei Napok -  Sopron, 2003 június 21-28. : egy hét, szombattól-szombatig



2003. június 23., hétfő 13:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület