CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

VOLT - fesztivál  


Kosheen

A tavalyi év egyik legnagyobb slágergyárosa, a Brit Award-nominált Kosheen elfogadta meghívásunkat, és a VOLT középsõ napján (július 4-én) a Soproni Ászok Nagyszínpadon ad majd koncertet.

A brit trió, amelyet Sian Evans énekesno, valamint az igen jó nevû drum 'n' bass producerduó, Decoder és Substance alkot, Resist címû albumát anyagát mutatta be a közönségnek nagy sikerrel a tavalyi Sziget nagyszínpadán. A zenekar a Hide U címû dallal vált közismertté, amely a 2001-es nyár egyik legnagyobb slágere volt egész Európában. Azóta olyan dalokkal folytatták a listák meghódítását, mint a Hungry vagy a Catch. A Kosheen zenéjének egyik legfontosabb erénye az, hogy a drum 'n' bass elemeit sikerrel ötvözi a popdalokra jellemzõ könnyedebb stílussal és megtartja a rádiók számára is kedvezõ három-négyperces dalformát. Mindezen zenei elemek, valamint a teljes zenekarral kiegészített élõ fellépések is hozzájárultak a Kosheen sikeréhez, amely nem csak a drum 'n' basst szeretõ közönséget hozta lázba világszerte. A várva várt új lemez nagyjából a július 4-én tartandó VOLT Fesztivál fellépés idején jelenik meg, tehát elsõ kézbõl lesz alkalmunk megnézni és meghallgatni a legfrissebb Kosheen-dalokat.

A Sziget közönsége tavaly az óbudai Nagyszínpadon találkozhatott eddig egyetlenegyszer a Kosheen emlékezetes produkciójával, de az elsõ lemezük megjelenése óta szinte elképzelhetetlen olyan buli, ahol a Hide U, a Hungry, a Slip & Slide, vagy a Catch ne szólalna meg. Az egylemezes, bristoli banda emellett tavaly arról is elhíresült, hogy a Szigeten Iggy Pop csapatával sikerült összeverekedniük a Nagyszínpad backstage-ében. A bunyó apropója nem annyira rákenrollgyanús: míg a villanygitárosok a sörért képesek bármire, náluk egy pohár joghurt fajult dulakodásig...



2003. július 4. 21.30. Soproni Ászok Nagyszínpad


Tito & Tarantula

A VOLT harmadik estéjén a Tankcsapda után lép színpadra a "mindenidõk" kategóriában minden bizonnyal több helyütt jegyzett Tito & Tarantula!

"Igazán szerencsésnek mondhatják magukat azok, akik tegnap este idõben kapcsoltak - mondjuk még Bandi a hegyrõl koncert alatt - és így Tito & Tarantula mûsorára is befértek a Wan2 színpadot körülölelõ sátorba. Megkockáztatom, többen voltak kíváncsiak rájuk, mint az elõzõ napon nagyszínpadon játszó, szívemhez igen közel álló Pulpra. Nem véletlenül.

A Németországban rendkívüli népszerûségnek örvendõ Tito Larriva és bandája az elmúlt majd 10 évben lemezrõl lemezre tökéletesítette azt a sajátos hangzást, amely a punk és a latinos fülledtség sötéten értelmezett elegyébõl hozott össze. Budapestre az elmúlt években összeverbuvált új ritmusszekcióval - egy kanadai lánnyal basszusgitáron és egy elképesztõ tempót diktáló német sráccal dobon - kiegészülve érkezett a duó, hogy röpke 70 perc alatt pára- és füstfelhõvé változtassa a közönségnek jelentkezõ önkénteseket.


Soproni Ászok Nagyszínpad, július 05. 20:00-21:30

EMIL RULEZ!

3 helyrõl ismerhetjük Hajós András csapatát, az Emil Rulezt: anno az Est FM kultrádió játszotta non stop a Zizról szóló opuszt, aztán Kispálékkal spanoskodtak össze és lépnek fel azóta is lépten-nyomon, a frontember Hajós pedig leginkább a TV2-es Magánszámával tett szert országos ismertségre.
Végre a VOLTon is Rulez!

Multi Café Idopont: csütörtök, 18:30


VOLT Rádió

A VOLT Rádió műsorvezetői kivétel nékül olyan barátaink, akik nagyon bírják a VOLT-ot, és akik mind-mind tartalmas programmal érkeznek Sopronba.
A reggeli mûsorsávban csütörtökön Fiala János, a másik két napon pedig a Rádió Café mûsorvezetõi ülnek a mikrofon mögé. Mindhárom napon találkozhatunk a zanzibáros Rieger Johannával, a Rádió fõszerkesztõjével, Richie Pível és Qka MC-vel, valamint a mai rádiózás szerintünk egyik legjelentõsebb alakjával, Supermannal. Rajtuk kívül itt lesz Punksnotdead Miklós, aki a Klub Rádióból (korábban az Est FM-en volt hallható) ismert "Addig jó, míg Kádár él" címû mûsorát hozza el. Találkozhatunk Ligeti Nagy Tamással a Wan2, illetve VOLT Magazin fõszerkesztõjével, a Tényekbõl ismert törzs-VOLTos Pachmann Péterrel, valamint a Cha-Cha-Cha nevû vendéglátóipari egység tulajdonos-dj-jeként népszerû Tihanyi Attilával.
Ugyancsak lesz a mûsorban szabadegyetem Müller Péter Sziámival és a '80-as évek legendás reklámfilmesével, Sas Istvánnal. Az esték persze itt is buliról szólnak: Budapest Parádé Parti, Cha-Cha-Cha parti, Diszkó Expressz koncert... Ja, és persze ne felekezzünk meg a helyi nevekrõl: Dj. Jokó, Horváth Szilárd, Rózsás Jocó, és még sokan mások képvislik a soproni adókat...



Júliús 3-5 ig, egész nap



Nagy Árpád

2003. jĂşnius 25., szerda 13:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület