CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

VOLT - fesztivál  


A szerda délutánra meghirdetett sajtóbejáráson a rendezvény két házigazdájával: Lobenwein Norberttel és Fülöp Zoltánnal jártuk be a fesztivál szinte valamennyi helyszínét. Ekkor már csak az utolsó simítások voltak hátra, hogy aztán este hattól a kempinglakók is 3 napra birtokba vegyék a Harkai platót.





A program idén is változatos: a csütörtöki induláson a populárisabb stílust kedvelők csujjogattak a Danubius Best Of -jának, majd egy gyors váltás és már a Zanzibár mutatta meg, miért is kapott Arany Zsiráf díjat. Őket követte az Anima Soud System.
Az alternatív zenétől távol áll, azonban nagy sikert aratott az Irigy Hónajmirigy.







A MultiCafé adott helyett London legjobb breakbeat arcainak.
Idén februárban már másodszor adták át a breakbeat világ Breakspoll Awards díjait. Most először Sopronban mutatkoznak be a hazai közönség előtt Anglia legjobb break DJ-i: az újgenerációs Atomic Hooligan mellett a nagyöreg Rennie Pilgrem, illetve a DJ Hyper is a lemezjátszók mögé állt, és ha breakspoll, akkor nem hiányozhatott Mike Hogan sem.








A Viva színpadon az Animal Cannibals szervezésében „Hiphop Zóna” keretében a HátShow Sor és a MC Gőz mellett Sub Bass Monster, Dopeman & Majka és a kannibálok léptek színpadra és tették felejthetetlenné a csütörtök estét.



Az éteren át is befogható a VOLT Rádió FM 94,1 melyben a helyi, soproni rádió műsorvezetők mellett Superman, Fiala János Pachmann Péter, Rieger Johanna, Richi Pí és vendégeik voltak hallhatók.



Az éjszakába nyúló vetítés is sokakat vonzott a VOLT Kertmoziba, ahol a válogatást láthattunk/láthatjuk a 34. Magyar Filmszemle filmjeiből, illetve Sas István legendás reklámfilmjeiből.







Stábunk is jólérezte magát :))


Ízelitő a mai programból:
Kétségtelen tény hogy a mai nap legnagyobb attrakciója az angol sikercsapat a Kosheen lesz, de nem hagyjuk ki a VOLT nagy „öregjeit” sem! Láthatjuk Kispálékat, koncertezik ma a Nyers, Rémember, Korai Öröm és a Freshfabrik. Felejthetetlennek ígérkezik dZihan & Kamien fellépése, lágy bizonytalanságokkal teli funky, humoros és pihentető betétekkel.

Jó bulinak ígérkezik szombaton az 1996-ban Sopronból indult, majd évek óta Budapesten is hódító techno-partisorozat, amely az idők múlásával Magyarország vezető techno-trendjének rendezvénye lett a HYPERSPACE. Ez alkalommal a svéd techno koronázatlan királyaként ismert Cari Lekebuch válogat bakelitgyűjteményéből. Mellette még fellép Elex Red, Hot X, Jay Cortez.

Nagy Árpád

Zanzibár és Holle anyó

A nagyszínpadnál az este fél hét körül kezdődött, a Zanzibár megjelenésével. A koncert előtt békésen üldögélő fiatalok felálltak, hogy minél közelebbről figyeljék a koncertet. Mi végig az első sorból élveztük a fellépést, és csupán egyetlen zavaró dolog: az első sor és a színpad között lévő kb. hat méteres távolság. Voltam már jónéhány koncertjükön, és valahogy közvetlenebb zenekarnak ismertem meg őket. De ez rajtuk is érződött, Rita (az énekesnő) nagyon sokszor jött ki a színpad legszélére. Mondjuk ő volt az, aki két héttel ezelőtt a Zöld Pardonban még úszott is volna a tömegen, ha nem félt volna attól, hogy lecsúszik a nadrágja.
Az utolsó szám kezdetére már nagyon eláztunk, így mielőtt felcsendült volna a Szerelemről szó sem volt című számuk, Rita megmondta a frankót Holle anyónak, akinek a havat és valószínűleg az esőt is köszönhetjük. A koncertjük végén a zuhogó eső ellenére visszatapsoltuk őket.

Törött ritmusok a Multicaféban

Este nyolc és hajnali öt között Breakspoll estet tartottak a Multicafé színpadon, aminek keretében több különböző londoni és magyar breakbeates váltogatta egymást a keverőpultnál. Sajnos az angol Mike Hoganról lemaradtunk, mert a szakadó esőben épp szétszóródott társaságunkat kerestünk. Neo fellépése alatt a jobb oldali hangfalak egy kis időre kimentek – a résztvevőket ez persze nem annyira zavarta. Mindenesetre egy kis lehetőségünk nyílt arra, hogy elnézzünk a nagyszínpadhoz, ahol a szombathelyi Anima Sound System fellépését két gyönyörű szívárvány (és elálló eső) kísérte. Kicsit problémás volt a sátorba való visszajutás: „Sokan vannak bent” – közölte a bejáratnál álló biztonsági ember, és egyedül csak a multicafés VIP igazolvány számított. Nem értettük, hogy a bejáratnál (miután megkérdezték, hogy mikor születtünk) miért adnak mindenkinek egy pecsétet a kezére, ha a pecséteseket sem engedik vissza. Pedig már néhány év alatt már kiforrhatott volna a beléptetés. Amire bejutottunk, már Atomic Hooligan (Egyesült Királyság) állt a keverőpult mögött, a hetvenes éveket idéző frizurával. Koncertje végén néhányszor lefényképezte a tömeget, majd átadta a helyét a magyar Raster&Amb duónak. A hangulat egyre fokozódott, és éjfél körül azt hittük, hogy ennél már nem lehet jobb. Aztán lett, mihelyt az angol DJ Hyper megjelent a színpadon. Nevének megfelelően végig hiperaktív volt. Betette a legelső számot, elővett egy fényképezőgépet, és a színpadról leugrott a tömegbe, hogy egy kicsit táncoljon velünk, s közben fényképezte az embereket. A szám vége felé visszament, és keverte tovább a az egyre pörgősebb zenét. Kb. hajnali egyig bírtuk, így a további fellépők (Rennie Pilgrem, Fine Cut Bodles + DJ Naga) jövőre maradtak.

Bacsi



2003. július 04., péntek 13:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület