CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

VOLT - fesztivál  

A második nap esős volt

Egész nap kisebb-nagyobb megszakításokkal esett az eső, ezért úgy döntöttünk, ma délután taxival közelítjük meg a campinget. A szemerkélő esőben hamar bejutottunk, így a Zagar Project fellépését már a fedett sátorban élvezhettük. A nagyszínpadon ekkor még a Moby Dick játszott, a Kispál és a Borz című formáció kb. fél órás késéssel kezdett. Közel egy órás fellépésük végén (miután visszatapsoltuk őket) Lovasi kifejtette, hogy most direkt szabták rövidebbre a koncertet azért, hogy a visszajövetelük után több számot tudjanak eljátszani. Mikor lejárt az idejük, és leintették őket, közölte: "Lejárt az időnk, ezért eljátszunk még egy számot." A koncert egyébként végig kulturált és élvezhető volt, még a legelső sorban is. (Ellentétben a két héttel ezelőtti sportszigeti fellépéssel, ahol – valószínűleg az ingyenes belépés miatt – sok olyan ember is megjelent, akinek mindegy volt, hogy mi szól, csak pogó legyen.)

Az eső szép lassacskán elállt (bár addigra már teljesen eláztunk), a csúszás megmaradt, és fél 11-kor már hatalmas tömeg várta a tíz órára meghirdetett Kosheen-koncert kezdetét. A Bristolból érkezett angol együttes tavaly a Szigeten lépett fel, az idei koncertjüknek azonban a júliusban megjelenő második nagylemezük adott különös hangsúlyt. Nagyon sok számot játszottak az új albumukról, de természetesen közben a régebbi nagy slágerek: Hide U, Catch, Hungry, Slip&Side is felcsendültek.

A koncert végén megpróbáltunk bejutni a Multicaféba, Yonderboi fellépésére, de iszonyú nagy tömeg várakozott a belépésre. Kb. fél óráig ácsorogtunk mi is, hátha bejutunk, de ezalatt inkább csak hátrafele haladtunk. A biztonsági őrök elszántan őrizték a bejáratot, s a "néhány ember kijön – néhány ember bemegy" elv megvalósításával voltak elfoglalva. Így fel sem tűnt nekik, amikor a mellettünk álló két ember egy, a dohányzásról szóló vitára úgy próbált pontot tenni, hogy egymásnak ugrottak és összeverekedtek. Persze valószínűleg bent a sátorban is nagy tömeg lehetett, de a jelenlegi rendszer nem a legjobb – remélhetőleg jövőre valami jobbat találnak ki, mert a tömegverekedés kipattanása nem sokon múlott.

A Viva színpadon a programot a Mordor kezdte. Fellépett többek közt a Hiperkamra, a rémember, a Nyers és a Freshfabrik, hogy aztán több mint egy órás csúszással a Korai Öröm zárja a napot.

A mai nap legnépszerűbb programjai valószínűleg a következők lesznek: csendesülős Kispál a Multicaféban, Tito&Tarantula valamint Tankcsapda koncert a nagyszínpadon, Blind Mysel és Sziámi a Viva-színpadon, hajnalban pedig Palotai a Multicaféban.

Bacsi



2003. jĂşlius 05., szombat 16:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület