CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Beckham Madridban!

Focinapló - 2003. június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 1. Befejeződött a magyar bajnokság, mely idén (is) egy Fradi-botránytól volt hangos, a záróforduló Debrecen elleni edző- és játékosverése komoly médiavihart váltott ki. A vitatott bajnok az MTK lett, második a Ferencváros, harmadik a Debrecen, így ők a nemzetközi indulók. Az Újpest éppen hogy lemaradt a dobogóról, kiesett a Dunaújváros és a Kispest. A Sopron rapszódikus szerepléssel az alsóház közepén végezte az idei bajnokságot, az egyetlen pozitívum, hogy épül az új stadion.

június 7. Csupán mintegy 3.000 néző volt kíváncsi a Népstadionban a magyar válogatott újabb EB-selejtezőjére. Aki viszont kilátogatott, az egy küzdős és látványos mérkőzést láthatott, melyen csapatunk megérdemelten győzött 3:1-re Lettország ellen, így a matematikai esély továbbra is fennáll.

június 11. San Marino ellen idegenben 5:0-ra győzött a magyar válogatott, így az utóbbi napok 6 pontjával visszahozták az EB-szereplés esélyét, a csoport azonban nagyon kiegyensúlyozott, négy csapat is esélyes.

június 18. Lezárult a szezon átigazolási szenzációja, David Beckham a Manchester United csapatát elhagyva a Real Madridhoz igazolt. Jellemző a futballpiac pangására, hogy ez csak minden idők 13. legdrágább transzfere volt. Ezáltal egy csapatban játszik Raul, Ronaldo, Zidane, Figo, Roberto Carlos és Beckham ....kész világválogatott!

június 22. Befejeződött a spanyol bajnokság is, a véghajrá nagyon izgalmasnak bizonyult, ezt a rutinosabb Real Madrid bírta jobban, a Real Sociedad egy szenzációs szezon után a végén sajnos összeesett. A Barcelona csak a 6. helyet csípte el. Érdekesség még, hogy a bajnoki cím ellenére is kirúgták a Real Madrid edzőjét, Vicente Del Bosque-t.

június 29. A házigazda Franciaország nyerte a (szerintem) érdektelen, színvonaltalan, szükségtelen és hagyománytalan Konföderációs Kupát. Az egyik elődöntő alatt tragikus hirtelenséggel összeesett és elhunyt Foé, a kameruni válogatott és a Manchester City játékosa.



2003. július 07., hétfő 00:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület