CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Győr-Moson-Sopron Megye Kincsei 
- 182 település természeti, kulturális és épített öröksége -   

    A Győr-Moson-Sopron megye kincsei című és 182 település természeti, kulturális és épített öröksége alcímű kötet sajtóbemutatójára került sor július elején Győrött, melyet Ivanics Ferenc, a Megyei Közgyűlés alelnöke ajánlott az érdeklődők figyelmébe.
    A kötet a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács megbízásából, (témavezető Székely Imre, projektfelelős Rab János, munkatársak Csatári Jenőné, Kóbor Szabolcs, Németh Szabolcs) a részanyagokat szolgáltató partnerek - többek között Győr-Moson-Sopron megye 182 települési önkormányzata, Győr-Moson-Sopron megye kistérségi menedzserei, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal (Körmendy János, Serfőző Eszter), a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága (Perger Gyula, V. Szalontay Judit), a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár (Antaliné Hujber Szilvia, dr. Horváth József), a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság (Szabó Renáta) - közreműködésével,  r. Filep Antal, Deim Péter, Laposa Tibor, Nagy Kálmán, Molnár Balázs, Szabó Béla, Székely Imre fotóinak felhasználásával, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Előzetes Regionális Fejlesztési Programja  támogatásával a gyulai HISZI-MAP Kft készítette, a győri ATLASZ Térkép- és Könyvkiadó Bt. közreműködésével.
 
 A Győr-Moson-Sopron megye kincsei három fő részből áll:
1. településatlasz
2. a természeti, kulturális és épített örökség tárháza
3. eseménynaptár (programajánló)
 
  A kiadvány a Kft. által 1998-ban megjelent Győr-Moson-Sopron megye településeinek atlaszára épül, és tartalmazza a megye összes (182) településének térképét és a települések háromnyelvű ismertetőjét. Az 1998-as egyszerű újranyomtatása szakmailag nem lett volna megengedhető, hiszen sok változás történt az egyes településeken és a megye 8 községgel bővült.

    A Győr-Moson-Sopron megyében található "örökségeink" eddiginél jobb marketingjével kívánjuk megállásra bírni a megyén csak "átrohanó" óriási tranzitforgalmat. A hazai és külföldi turisták számára jól használható 3 nyelvű atlasz megjelentetését tervezzük, amely a megye valamennyi (a frissen csatlakozókkal együtt 182) települését szövegesen és térképekkel bemutatja. A kötet reményeink szerint turisztikai alapmű lesz, amelyre építve számtalan kulturális és idegenforgalmi programot lehet majd a jövőben szervezni.

    Az új atlasz az itt élők és a turisták számára egyaránt fontos közérdekű információkon túl be kívánja mutatni településeink természeti, kulturális és épített örökségét.
    A műemlékekben gazdag települések vidéki városok és a természeti kincsekben gazdag tájaink számtalan látnivalót kínálnak. Mindezeket, továbbá azon turisztikai "kulturprogramokat" amelyekre biztosan lehet számítani (a hagyományosan megrendezésre kerülő különböző fesztiválokat, búcsúkat, városi/községi/tájegységi ünnepeket, stb.) szerepeltetnek a kiadványban.

     A lágy - vízi és kerékpáros - turizmus útvonalainak leírásával ugyancsak programajánló funkciót fog betölteni a könyv a táj és a települések értékeit felkeresők számára (hogy e gazdag kínálatot megismerjék a helyiek és a vendégek, kezükbe kívánunk adni egy tartalmas útikalauzt, amely elvezeti őket a természeti, kulturális és épített örökségeinkhez).
 
A kiadvány műszaki paraméterei:
- méret: B/5
- borító: 350 gr-os karton fóliázva
- bellapok: 115 gr-os műnyomó papír
- kötészet: spirál (cserélhető eseménynaptárral)
(A kiadványnak lesz egy stabil térképes alapú természeti, kulturális és épített része, valamint egy mobil, kiegészítő, az aktuális programokkal bővíthető része.)
 
Mindössze 1000 példány készült, ennyire futotta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert összegből.
(természetesen a megye valamennyi települése, valamint a kötet kidolgozásában közreműködő összes személy és partnerszervezet kap egy-egy tiszteletpéldányt)
 
    Az eredeti szerződés módosításával sikerült megállapodni a kiadóval arról, hogy a megbízó Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács honlapjára felkerülhet a kötet teljes anyaga. Rövidesen tehát bárki tanulmányozhatja településeink térképeit és "kincseit".
 P.Z.



2003. július 11., péntek 17:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület