CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Az isteni Claudius, a legjobb bor és még mennyi minden...


Savaria Történelmi Karnevál


A karneválszínház bemutatja - Hamvai Kornél: Játék az isteni Claudiusról. Premier: augusztus 20., szerda 18:00, esőnap augusztus 21. 14:00. További előadások 21-22-23-án 18:00-kor. Ez utóbbi háromnak nincs esőnapja - ha az előadás elmarad, a jegyek visszaválthatók. Helyszín: Szombathely, Ferences-kert.

Öreg Város Vására: augusztus 20-24. Az Öreg Város Vásárának Szombathely Fő tere ad otthont - 100 kézműves sátor alakítja vásártérré.

A Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány az idei évben is megrendezi a Savaria Történelmi Karnevál Borversenyét a Savaria Történelmi Karnevál Legjobb Bora 2003. címért. A borversenyen részt vehet Magyarország összes bortermelőjének bármely kereskedelmi forgalomban lévő palackozott bora. Egy bortermelő maximum 3 borral nevezhet. A borverseny ideje: 2003. augusztus 16. Borverseny-szabályzatot és nevezési lapot 2003. július 15-ig a Karneválirodában lehet kérni a Szombathely, Széchenyi utca 1. szám alatt. Tel./fax.: 94 / 510 160. A nevezési díj 1600,- forint. Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2003. augusztus 22. 15:30 - Fő téri nagyszínpad. A verseny fővédnöke Dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

Idézetek Dr. Ipkovich György polgármester beköszöntőjéből:

"Amikor a Savaria Legio Hagyományőrző Egyesület alapítójaként barátaimmal elkezdtük szervezni a legiót - megküzdöttünk minden egyes páncélért, minden egyes korhű fegyverért, és szorgalmasan bújtuk a történelmi kiadványokat. Az segített át bennünket a nehézségeken, hogy tudtuk: kell egy olyan egyesület Szombathelynek, amely felidézi a város dicső múltját. Ma már a római Legio a karnevál egyik főszereplője, és híre sok helyre eljutott a világba."

"Amikor az ezredforduló tájékán egy maroknyi ember úgy döntött: újraszervezi a Savaria Karnevált - sok kételkedővel, és szintén sok nehézséggel kellett megküzdeniük. De győztek, hála a szombathelyieknek, a karnevált támogató egyesületeknek, cégeknek, szponzoroknak. Augusztusban ismét olyan rendezvényt tarthatunk, amelyre méltán lehet büszke ez a város!"

"Jó érzés ilyenkor látni, hogy a város apraja-nagyja, helyiek és külföldiek gyönyörű jelmezekbe bújva játsszák, élik át történelmünket. Az utcákon honfoglaló magyarok élvezik a muzsikát a reneszánsz ruhát öltött udvarhölgyekkel, a római katona pedig együtt kóstolja a Borok utcájában a hegy levét az avar harcossal. Mosolygó, a hétköznapi gondokat egy időre félretevő emberek, csillogó gyermekszemek, közösen átélt élmények jellemzik a karnevál napjait."

"Jó ilyenkor rácsodálkozni városunkra, mely zsong az utcai kikiáltóktól, a garabonciások - óriásbábosok, vásári komédiások, zenészek műsorától." "Öt nap kulturált, felhőtlen szórakozás, sok-sok program várja a felnőtteket és gyerekeket Közép-Európa legnagyobb történelmi karneválján."

Remélem, hasznos információkkal szolgálhattam! A további részletekről holnap.

Sebők Lili



2003. július 13., vasárnap 19:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület