CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Amint ígértem...


Kelták harca, legiók, katapultlövészet, formációs gyakorlatok


Tegnap már beharangoztam a Savaria Karnevált ( http://www.cyberpress.hu/article.php?id=7501). Amint ígértem, most egy kicsit részletesebben is szólok a várható programokról.

Augusztus 22. péntek, Szombathely, Fő tér: Öreg város vására délelőtt tíztől este tízig. A Ferences-kertben délelőtt negyed tizenegytől Kelták harca a legiók ellen, háromnegyed tizenegykor kelta zene, tizenegykor gladiátorok edzése, fél tizenkettőkor Magor Íjászegyesület - gyalogos íjászat, háromnegyed tizenkettőkor Kassai Lajos - lovasíjászat. Kettőkor legiók, katapultlövészet, formációs gyakorlatok. Négytől felvonulás - végigkacskaringózva az egész belváros utcáin, terein.

Estefelé, este a Fő téren: fél hétkor a Langaléta Garabonciások gólyalábas játéka - szubjektív vélemény, igaz, de nekem a tavalyi előadásuk, a Csodaszarvas legendája nagyon tetszett, biztos, hogy idén is meg fogom nézni a Circuli saurus című műsorukat -, hétkor török népzenei koncert, fél kilenckor artista csoport tüzes műsora.

Este nyolckor a Thököly utcában középkori artista bemutató. Éjjel tíztől ugyanitt: tűzzsonglőr bemutató.

Az augusztus 23. szombati programok közül önkényesen kiemelnék két érdekesnek ígérkező zenei műsort. Mindkettő megnézésére-meghallgatására módjuk nyílik, ha egyikről átsétálnak a másikra. Egy ghanai együttes lép fel a Fő téren, este héttől és fél nyolctól - s ugyanakkor élvezhető szintén héttől és fél nyolctól a Fő tértől pár lépésnyire, az új Levéltár melletti területen egy ír zenei koncert. Ééés ezen a napon hullámzik végig este nyolctól a szokott útvonalon a fáklyás felvonulás, ami alatt nemcsak azt kell érteni, hogy mindenféle korok korhű ruháiban fáklyákkal mendegél sok férfi és nő, hanem meg-megáll ez a séta, és a kisebb-nagyobb tereken különböző bemutatók szakítják meg - tüzes, lovas, vívás stb. -, azután lépkednek tovább, a menet élén haladó zenészek felvezetésével, hogy nem is olyan soká újból megálljanak, és újabb produkciókat legyen módja élvezni a közönségnek. Egy jótanács: nyolc előtt jóval, "nagyon-nagyon jóval" igyekezzenek elfoglalni helyüket egy kinézett poszton (lehet látni az elkerített útvonalat, hol halad majd a felvonulás, napközben módjuk van a kedves érdeklődőknek kiválasztani egy szerintük kedvező pontot), hogy minél többet láthassanak. Nagyszerű, varázslatos hangulata van a római kori katonazene ritmusára a lobogó fáklyák alatt haladó régiruhások menetének az éjszakai városban!!

Tíz órától a Fő térről nyíló kicsi utcácskában, a Belsikátorban, illetve annak "kiöblösödésében" a Gryllus család koncertjét élvezhetik. Itt lesz Gryllus Dorka, Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és Gryllus Samu.

Tizenegytől a Fő téren a Budapest Klezmer Band lép fel. A vasárnap eseményeiről majd holnap. És ne feledjék, az e cikkem elején hivatkozott tegnapi beharangozóban vannak a szabadtéri előadás időpontjai!! Tessenek odafigyelni, nehogy olyasmit válasszanak e cikk alapján, ami ütközik azzal az előadással, amire be szeretnének ülni! A Játék az isteni Claudiusról című darab főszerepét Jordán Tamás játssza, Seneca Bezerédi Zoltán, de itt lesz Hollósi Frigyes, Egri Márta és Gőz István is. E szabadtéri előadásról is holnap mesélek bővebben.

Sebők Lili



2003. július 14., hétfő 23:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület