CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

II. Brassó-Sopron Faiparos Diáktalálkozó

    A Brassói Faipari Egyetem 25 hallgatója részvételével július 21-25 között zajlik a II. Brassó-Sopron Faiparos Diáktalálkozó Sopronban.
    Az erdélyi magyar hallgatók kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal útjára indított találkozót tavaly tíz soproni résztvevővel Székelyudvarhelyen tartották.
 

    Horváth Balázs, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke a talákozó céljáról szólva, elmondta: a brassói egyetemen román nyelven folyik a mérnök-képzés, ezért a szakmai tapasztalatcsere az erdélyi magyar diákoknak a faiparos szakma gyakorlati problémái és azok megoldásai, valamint új technológiái mellett, a anyanyelvi szakkifejezésekkel való ismerkedés jó alkalma is. Természetesen a kölcsönös szakmai tapasztalat-szerzés mellett személyes, baráti kötődések is kialakulnak, és a rendezvényt a szervezők a későbbi nemzetközi kapcsolatok kiépítése szempontjából is fontosnak tartják.
    A határon túli magyarsággal való szorosabb kapcsolat kialakítását és ápolását is szolgálja a diáktalálkozó, amelynek mai nyitó rendezvényén a II., III., IV. évfolyamos erdélyi vendégeket és az egy végzős hallgatót a soproni Polgármesteri Hivatalban is köszöntötték. Sopron és a diákság kapcsolatáról Németh Éva irodavezető beszélt a vendégeknek, akik a négy napos programjukon a szakmai előadásokon kívül a ,,fások" hagyományaihoz és szakmájához kötődő múzeumokat, helyeket látogatnak meg, kirándulnak majd a Taródi várhoz és Károlyi-kilátóhoz,  nótaestet tartanak az Egyetem Botanikus Kertjében,  Tapolcán a parkettagyárat, valamint a Falco forgácslap gyárat és Ake szerszámgyárat is megtekintik, és ,,természtesen" megkóstolják majd a soproni borokat is.
 

A faipari mérnökhallgatók soproni találkozóját a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Dékáni Hivatal, a soproni Polgármesteri Hivatal, valamint több cég között a Sweedwood Kft., az Ake Szerszámgépgyár is támogatta.

A diáktalálkozó, amelynek a szervezők folytatását tervezik, a péntek esti szakestéllyel zárul.



2003. jĂşlius 22., kedd 23:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület