CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A számítógépes munkarendszerre való áttérés miatt, július 31-én és augusztus 1-én, szerelési munkák lesznek az 1.sz.Postahivatalban, a Széchenyi téren. Holnap még zavartalan lesz a munka, viszont péntek délben bezár a főposta. A számítógépes munkahelyek kialakítása időt és energiát takarít majd meg a dolgozóknak és ügyfeleknek egyaránt, hiszen attól fogva, egy ablaknál lehet majd intézni a postai feladásokat és a pénzügyi tranzakciókat is.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak augusztus elsejétől a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

A fertődi Esterházy-kastély főhomlokzatánál megkezdődtek az állványozási munkák. A nyolc-tíz évig tartó kastélyrehabilitáció tervezett harmincmilliárd forintjából idén 350 milliót költenek a renoválásra. A kulturális kormányzat aláírta a hazai műemlékvédelem idei legnagyobb beruházásáról szóló megállapodást a kivitelező cégek képviselőivel. Még ezen a héten a tetőzet teljes körű javítását is elkezdik a szakemberek. Az alvállalkozói kört a soproni régió szakipari vállalkozásai alkotják.

A bécsi úti határátkelő előtt megkezdődött annak az egyelőre egy kilométeres, négysávos útnak a kivitelezése, amely része lesz a tervezett M9-es autópályának. Az építés miatt ma félpályás útlezárás várható. Az átkelőhely előtt nagy torlódás alakulhat ki.

Sopronban hamarosan új helyre, a Várkerület 43. sz. alá költözik a Vöröskereszt Területi Irodája. Már évekkel ezelőtt kérvényezték, hogy a Hátulsó utcai salétromos pincehelység helyett korszerű irodát kapjanak, amit a feladatkör folyamatos bővülése is indokol.

Új vezetője lesz a Magyar Turizmus Rt Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának. A jelenlegi igazgató augusztus 15-ig marad posztján. A vezetői állást valószínűleg megpályáztatják, de az is előfordulhat, hogy az Országos Igazgatóság pályáztatás nélkül felkéri a számára megfelelő szakembert.

Fokozott vadveszélyre intenek a szakemberek, mert megkezdődött az őzek násza, amely augusztus közepéig tart. A statisztikai adatok szerint a vadgázolások tíz százaléka megyénkben történik. Az elütött állat a területileg illetékes Vadgazdaság tulajdona.

Véradás: holnap 9.00-16.00 óra között szabad véradónap



2003. jĂşlius 30., szerda 11:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület