CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Óvás után balatoni és osztrák előretörés

    Kedden embert s hajót vigyázva nem indították el a vitorlásokat a 6-os erősségű szélben, szerdán viszont 4.5-ös légmozgás mellett három futamra került sor a Fertő-tavon első ízben rendezett, a Kalóz hajóosztály számára kiírt vitorlás országos bajnokságon, amelyet a Mercedes Benz-kupáért rendeznek.
    Kedden  a szervezők óvták a versenyzőket és a vitorlásokat, szerdán viszont volt egy kis "karambol" a vízen ami a (bajnoki) aranyért harcoló "kalózok" között szinte természetes. Az ütközést óvás követte, amelyet meg is tárgyalt a versenybíróság.
    A hétfői számot még Fertő-tavi egység nyerte, Nyitrai Tamás és Pirger Zsolt jóvoltából, de a szerdai futamok után nagyot változott a sorrend.
    Négy futam után tehát az összesítésben egy balatoni egység került az élre egy bécsi páros előtt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán is osztrák versenyzőkből
álló egység áll, ám a Helmut Heiss-Bernd Pintarich duó tagjai a Fertő-tavi Vitorlás Egyesület színeiben szelik a habokat, így az ő eredményük beszámít
a bajnokságba.
    Az ifjúságiak bajnokságát is együtt rendezik a felnőttekkel, itt nyomasztó a fertői vitorlások fölénye. Az első és a harmadik helyen a Fertő-tavi Vitorlás Egyesület egységei.
    Az élen Kámán Tamás és Kámán Csilla, a harmadik helyen pedig Jaczkó Gergely és Holló Tamás áll, közéjük "ékelődnek" a Soproni Építők Vitorlázó Egyesület fiataljai, Friedl Mihály és Böröcz Máté.
    Ma, csütörtökön két futamot rendeznek.

B.L.  



Litván után amerikai is jöhet Szegedről

    Mint ismeretes, a hét elején az NB II-be visszalépett Sole-Szedeák litván centerét, Antanas Vilcinskast szerződtette a Soproni Ászok-SMAFC néven az A-csoportban induló kosárlabdacsapat. A héten a balti fiú szegedi légióstársa, az amerikai Darecko Rawlins is bejelentkezett a soproni vezetőknél.
    Szlávik Gábor a klub egyik ügyvezetője elmondta, a 196 centis tengeretnúli bedobó arra kérte a soproni klub vezetőit, engedjék Szalai János együttesével készülni.
    Rawlins egyelőre két hétig Sopronban  edz, a felkészülést hétfőn kezdő soproni fiúkkal. Rawlins felmerülő költségeit - étkezés, utazás - maga állja, csupán a szállásba "segít be" a vezetőség, a két hét után pedig majd eldől mi lesz a sorsa. Szlávik szerint a megoldás mindkét félnek jó. Ha Rawlins elnyeri Szalai mester tetszését, folyamatosan készülhet tovább úgy, hogy a felkészülés kezdetétől a csapattal edzett. Ha pedig különválnak a felek útjai, akkor pedig a soproniaknak gyakorlatilag semmibe nem került Rawlins foglalkoztatása.
    A 30 éves amerikai bedobó az előző évadban, az alapszakaszban 19.3 pontot és 7 lepattanót szerzett...

B.L.



2003. július 31., csütörtök 11:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület