CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Képviselői fogadóóra Bánfalván- II. Magyar Faépítészeti Nap: jelentkezőket várnak- Felavatták a győr-péri repülőteret

Képviselői fogadóóra Varga Gyula, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője, augusztus 8-án, pénteken 18 órától fogadóórát tart a Bánfalvi Könyvtárban, a Bánfalvi út 180. szám alatt, ahol sok szeretettel várja az érdeklődőket..

II. Magyar Faépítészeti Nap Jelentkezőket várnak a szeptember 11-én a Ligno Novum Faipari Kiállítás és Vásár keretében megrendezendő, II. Magyar Faépítészeti Napra. Az előzőkhöz hasonlóan ez alkalommal is hazai és külföldi szakemberek szakmai előadásain vehetnek részt az érdeklődők. A szervezők célja a hazai ácsipar számára elengedhetetlenül fontos szakmai információk eljutattása. Dr. Nagy Attila, a képzés egyik szervezője elmondta a  szakmai rendezvénynek különös jelentőséget az ad, hogy ez az utolsó EU-csatlakozás előtti, ezért is fontos, hogy minél több szakember vegyen részt rajta.  Ácsokra, faház-készítőkre, valamint az EU-s gyakorlati tapasztalatokra igényt tartókra számítanak a rendezők a Program Kft.-vel közösen szervezett továbbképzésen, amelyre a Program Kft-nél, a 99/524 580-as telefonszámon lehet jelentkezni. A  II. Magyar Faépítészeti Napra a B. W. Pannonia Med Hotel konferenciatermében (Sopron, Várkerület 75.), 2003. szeptember 11-én kerül sor.

Felavatták a győr-péri repülőteret  1,3 millió eurós a PHARE CBC -támogatással, amely a beruházás költségeinek több mint 50 százalékát fedezi készült el a Győrtől 15 kilométerre fekvő regionális repülőtérrepülőtér, amelynek hétvégi avatásával egybekötötten rendezték meg a 10. vitorlázó műrepülő világbajnokságot Péren. A repülőtér technikai feltételei a 70-80 személyes ATR-72-es gépek éjjel-nappali indítását és fogadását teszik lehetővé.
Az átadáson részt vett Uszta József, a PHARE-programiroda vezetője, Balogh József győri polgármester, Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, valamint  a 10. vitorlázó műrepülő világbajnokság fővédnökeként:  Göncz Árpád volt köztársasági elnök.
A rendelkezésre álló fejlesztési összegből 1450 méter hosszú, 30 méter széles szilárd burkolatú kifutópálya épült, a fel- és leszállást segítő gurulóutakkal, továbbá egy – a gépek parkolására, továbbá a ki- és beszállásra használt – 12 ezer négyzetméteres forgalmi előtér is a létesítmény részét képezi.
A létesítmény anemzetközi járatok indítására és áruszállítógépek fogadására is jogosult.
 



2003. augusztus 04., hétfő 14:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület